Šport > Nogomet
0 ogledov

Guardiola v nemilosti Uefe

pep guardiola EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo kaznovala Pepa Guardiolo, ker je na tiskovni konferenci nosil majico v podporo novinarju Jorgeju Lopezu, ki je v sumljivih okoliščinah umrl na lanskem SP v Braziliji.

Uefa je senzacionalno sprožila postopek proti trenerju Bayerna iz Münchna, ker je imel na ponedeljekovi tiskovni konferenci oblečeno kratko majico z napisom #JusticiaParaTopo, s katero je podprl kampanjo za preiskavo smrti novinarja Jorgeja Lopeza.

Lopez se je lani med svetovnim prvenstvom v Braziliji s taksijem vračal domov, ko je vanj trčil ukraden avtomobil, ki je bežal pred policijo. Smrt priznanega južnoameriškega novinarja je sprožila številne odzive, med drugim je trener Atlético Madrida Diego Simeone na Twitterju zapisal, da Lopez ni bil le ''odličen novinar'', temveč tudi ''dober prijatelj''.

Lionel Messi mu je posvetil zmago, s katero se je Argentina uvrstila v finale mundiala, nogometaši Barcelone in Atlética pa so na januarski ligaški tekmi pozirali pred enakim napisom, ki je v ponedeljek krasil majico španskega stratega.

''Vsakdo, ki športni dogodek izkoristi za prikazovanje nešportnih dogodkov, je kršil pravilo,'' je odločitev pojasnila krovna organizacija v Evropi, ki bo primer obravnavala 21. maja.

Guardiola je podprl prizadevanja družine, ki zahteva preiskavo sumljivih okoliščin tragične nesreče. ''Prejšnji teden mi je družina izročila kratko majico. Ko sem se zjutraj prebudil, sem vedel, da jo bom oblekel,'' je pojasnil trener Bayerna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.