Šport > Nogomet
2617 ogledov

Guardiolo preplavila čustva: "Zelo ga bom pogrešal"

Guardiola Epa
Španski strateg Pep Guardiola je zelo čustveno doživel pohvale iz ust dolgoletnega rivala Jürgena Kloppa.

Nemški nogometni strateg Jürgen Klopp se je z zmago nad Wolverhamtonom (2:0) v 38. krogu angleškega prvenstva poslovil od trenerskega stolčka Liverpoola, na katerem ga bo nasledil Arne Slot

Med zahvalnim govorom pred nabito polnim Anfieldom se je Klopp, čigar prihodnost je za zdaj še negotova, saj si namerava vzeti leto premora, dotaknil tudi rivalstva s trenerjem Manchester Cityja Pepom Guardiolo, katerega je po četrti ligaški kroni v nizu označil za "najboljšega trenerja na svetu".

"Če na njegovo mesto postavite kateregakoli drugega trenerja, ne bo štirikrat zapored osvojil Premier lige. Zasluge gredo njemu in njegovi ekipi," je tekmeca pohvalil Klopp.

Manchester City Premier League Šport Angleški prvak dokončno odločen v zadnjem krogu

Guardiola | Avtor: Print Screen Print Screen
Guardiolo so za komentar na te izjave povprašali po ligaški zmagi Cityja nad West Hamom (3:1). Španski strokovnjak, ki je bil vidno ganjen nad slišanim, se je nemškemu kolegu poklonil z izbranimi besedami.

"Zelo ga bom pogrešal. Jürgen predstavlja zelo pomemben del mojega življenja. Zaradi njega sem postal boljši trener. Verjamem, da se medsebojno zelo spoštujeva. Občutek imam, da se bo vrnil. Želel bi se mu zahvaliti za njegove besede, čeprav sam zelo dobro ve, kaj vse mi nudijo v tem klubu in kakšno podporo imam. Samemu mi ne bi uspelo. Premorem dovolj skromnosti, da se tega zavedam."

"Bil mi je v velik pomočo. Je velik tekmec. Za razliko od drugih pri njem večkrat nisem našel načina, kako kaznovati njegovo moštvo. Bil je težak nasprotnik. Želim mu vse dobro. Nisem videl njegove zadnje tekme, upam pa, da je bil to poseben trenutek, ker si ga tudi zasluži. Ljudje se pogovarjajo o lovorikah, ki so pomembne, a še zdaleč niso edino, kar šteje. To so osebnosti. Ko ostanejo nekje dlje časa, ostanejo za vedno. Tako kot Bill Shankly, Bob Paisley in druge legende kluba, Jürgen je eden izmed njih," je dodal Španec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:08 20.maj 2024.

    Pep je resnično karizmatični strateg in trener..