Šport > Nogomet
83 ogledov

Guberac jim ne bo trgal glav

Olimpija Koper Ivica Guberac Damjan Trifković Saša Despot
Predsednik Luke Koper Ante Guberac je po koncu sinočnjega finala pojasnil, da se bo njegovo moštvo v naslednji sezoni podalo v lov za Mariborčani.

"V prihodnje želimo biti Mariborčanom resna konkurenca in menim, da je Koper edina ekipa, ki lahko konkurira vijoličastim," je odločen predsednik koprskega kluba Ante Guberac, ki sinočnjega drugega polčasa proti Celjanom ni mogel spremljati v živo.

"To se pravzaprav dogaja ob vseh pomembnih tekmah. Lahko pa zatrdim, da sem vedel, da bomo premagali Celje in s to zmago smo rešili sezono. Vedno sem trdil, da smo boljši od Celja. V zadnjih treh letih smo ključne tekme izgubljali, tako doma, kot v Evropi. Po zmagi na povratni tekmi četrtfinala pokala proti Gorici, ko so nas že vsi odpisali, pa sem spoznal, da smo sposobni osvojiti pokal."

Guberac je pred tedni na klop vrnil italijanskega stratega Rodolfa Vanolija, kar se je izkazalo za ključno potezo v lovu na pokalno lovoriko: "Gre za najboljšega trenerja v ligi. Prepričan sem bil, da samo on lahko naredit takšen rezultat. Vrnil se je in opravil svoje delo. Po porazu z Mariborom sem dejal, da si bom vzel nekaj dni za razmislek, a sem se že ob polnoči odločil za zamenjavo."

Kapetan moštva Ivica Guberac je, malo za šalo, malo zares, dejal, da bi igralcem njegov oče v primeru poraza odtrgal glave, vendar po predsednikovih besedah do tega vendarle ne bi prišlo: "To se ne bi zgodilo, saj so to moji sinovi. Premije bodo visoke. Fantje vedo, da vedno dobijo to, kar jim pripada, največkrat še precej več."

Prvi mož koprskega kluba si želi vsaj za evropske bitke v moštvu zadržati Domna Črnigoja: "Večjih sprememb v moštvu ne bo, saj imamo dobro ekipo. Mogoče bi potrebovali samo še enega napadalca, Glede na to, da bomo nastopili v Evropi, bo Domnova cena še višja. Ne mudi se nam s prodajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.