Šport > Nogomet
91 ogledov

Guberac: Takšnega spektakla še ni bilo

ante guberac Barbara Milavec
Predsednik Kopra je pred današnjim obračunom s Hajdukom v drugem predkrogu Lige Evropa optimistično razpoložen.

Danes ob 19. uri se bo na Bonifiki začela prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa med Koprom in splitskim Hajdukom. Na Obalo naj bi pripotovalo okrog 2000 navijačev "bilih" s Hrvaške, vendar jih bo veliko ostalo brez vstopnic, saj je stadion že razprodan. Srečanje je precejšen organizacijski zalogaj za slovenskega prvoligaša.

"Dela je bilo veliko, opravili smo ga tako, kot je bilo treba. Ne pričakujem težav pri sami organizaciji tekme. Če bo res prišlo 2000 ljudi s Hrvaške, kot se napoveduje, pričakujem več težav v okolici stadiona ali v mestu. Na stadionu bo vse potekalo normalno," je v pogovoru za Goal pojasnil predsenik Kopra Ante Guberac.

Na Obali je že vse od začetka tedna srečanju posvečeno ogromno pozornosti. "Nogomet je, kot rečemo, najbolj pomembna postranska stvar na svetu in to ta tekma dokazuje. Veseli me, da smo že pred to tekmo večkrat napolnili stadion. Vendar pa spektakla kot proti Hajduku v zgodovini koprskega nogometa še ni bilo in pričakujem, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu in da bomo igrali še več takšnih tekem, ko bodo ljudje ostali pred stadionom, ker enostavno ne bo dovolj vstopnic," je z zadovoljstvom dejal Guberac, ki se zaveda, da tekmeci ne podcenjujejo Primorcev, kot bi bil morda slučaj pred nekaj leti.

"Koper je v zadnjih letih pridobil ugled, nameravamo ga še nadgraditi. Hajduk se je o tem februarja delno že prepričal, čeprav je šlo za prijateljsko tekmo, pa je Koper tisto tekmo dobil. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom, malce športne sreče in pomočjo navijačev tudi jutri pridemo do zmage in prepričan sem, da jih tudi bomo premagali," je odločno zatrdil prvi mož slovenskih pokalnih in superpokalnih prvakov.

Koper ima veliko mladih igralcev, ki bodo imeli proti Hajduku dodatno priložnost, da opozorijo nase. "Fantje že imajo 'ime', tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru. Imamo šest mladih reprezentantov, pred nekaj meseci so bili člani malde reprezentance tudi Blažič, Palčič, Pučko ... To pomeni, da imajo fantje dovolj izkušenj, evropske tekme pa jih še dodatno krepijo. S tem oni in tudi klub dobivajo dodatno vrednost v svetu nogometa."

In kakšen rezultat bi zadovoljil predsednika? "Zmaga brez prejetega gola bi bila odlična popotnica za Split. Dvoboj gotovo ne bo odločen v Kopru, zmagovalca bomo dobili na Poljudu. V Splitu nas čaka še težkih 90 minut."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.