Šport > Nogomet
81 ogledov

Guberac že nazaj: "Šlo za biti ali ne biti"

“Naši zaposleni bodo dobili drugi del regresa, ki ga čakajo,” pravi Anto Guberac Barbara Milavec
Anto Guberac se po slabih dveh tednih vrača na mesto podpredsednika FC Luke Kopra, je na svoji spletni strani sporočil slovenski prvoligaš.

"Nisem več mogel gledati, kaj se dogaja s klubom. Stanje še zdaleč ni tako alarmantno, kot ga predstavljajo mediji. V klub se vračam, ker želim pomagati, to pa ne pomeni, da želim ta klub tudi sam voditi," je ob svojem povratku k FC Luki Kopru v sredo za uradno spletno stran (www.fckoper.si) povedal Anto Guberac.

"O tem kdo ga bo vodil bo odločala skupščina, ki jo bomo sklicali takoj, ko bo znana nova uprava našega največjega pokrovitelja Luke Koper. Menim, da bi bilo najbolj primerno, ko bi klub vodili ljudje iz tega podjetja, ki je družbeno odgovorno in koprskih nogometašev zagotovo ne bo pustilo na cedilu."

Guberac, po srbskem poslovnežu Milanu Mandariću drugi največji upnik obalnega prvoligaša, je svoj odstop podal pred slabima dvema tednoma, ko je zapustil upravni odbor "kanarčkov", v sredo dopoldne pa je za uradno spletno stran kluba dejal, da želi rešiti klub in "urediti razmere v najbolj priljubljenem športnem kolektivu na obali".

Udinese ni bil realna opcija

Koprčane je Nogometna zveza Slovenije (NZS), zaskrbljena zaradi težke finančne situacije, v ponedeljek pozvala, da jim posreduje "dodatne informacije" o stanju kluba, ki bi lahko ogrozile njegovo nastopanje v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije, za katero je klub licenco že pridobil.

Prvoligaška usoda Kopra sicer še ni dokončno jasna, saj mu mora zeleno luč prižgati še NZS. Če bo ta zadovoljna s stanjem v koprskem klubu, potem je jasno, da mora NZS za popolnitev Prve lige TS določiti še enega udeleženca. Za to mesto kandidirata Aluminij in Krka. Na ponedeljkovem glasovanju izvršnega odbora NZS je novomeški klub dobil osem glasov članov IO (enega premalo), Aluminij pa šest.

FC Koper Mandariću dolguje 1,3 milijona evrov, skupni dolg pa znaša 1,9 milijona, v zadnjih dneh pa naj bi se ogrevali za pot, ki jo je ubrala Gorica. Po tem, ko so se "vrtnice" dogovorile za sodelovanje s Parmo, je bil koprski prvoligaš blizu Udinesejevemu lastniku Giampaolu Pozzu, a je Guberac za Žurnal24 v sredo potrdil, da to "nikoli ni bila realna zgodba".

Odstopa za razliko od Guberca ni preklical dosedanji predsednik kluba Andrej Poljšak, tako da bosta klub do nadaljnjega vodila Guberac in Bojan Babič iz Luke Koper.

Mini intervju: Anto Guberac

Ali ste res znova prevzeli vodenje kluba?
Klub sem znova prevzel, ker je grozila izključitev članskega moštva iz lige. Ni imel zagotovil, kako se bo financiral v tekoči sezoni. Zdaj sem zraven s svojim podjetjem in ta neznanka je rešena. Glede na vsa pametovanja okoli kluba sem sicer pričakoval, da bo prišel zraven kdo z denarjem, a iz vseh teh zgodb, ki so krožile po Kopru ni bilo nič. Srečeval sem le ljudi, ki bi iz kluba prej še kaj odnesli, takega, ki bi v klub prinesel kakšen evro, pa ni bilo. 

Boste speljali sezono? Pred tednom dni ste dejali, da ne želite biti zraven, ker ni zagotovila o tem.
Če sem prevzel klub, to pomeni, da bomo speljali sezono. Še nikoli nisem nobene stvari pustil zgolj na pol. Na željo vseh iz kluba, na klice, kajti danes je šlo za biti ali ne biti, ni bilo druge rešitve, kot da prevzamem vso zadevo. Tako kot vselej, sem se odločil, da pomagam nogometnemu klubu Koper. 

Kakšen bo proračun?
Takšen, da bo zadostoval za to, da v enem tednu sestavimo konkurenčno ekipo. Da bomo urejeni in da bodo fantje redno plačani. Stremeli bomo k domačemu kadru, igrali bomo s fanti vzgojenimi v naši nogometni šoli.

Boste potem nadaljevali z iskanjem dogovora z največjim upnikom Milanom Mandarićem?
Menim, da bova z Milanom reči, ki sva se jih dogovorila ustno, zdaj tudi zapisala. Pričakujem, da bo to zdaj OK. 

Kako pa je s tisto zgodbo o Udineseju?
To nikoli ni bila realna zgodba. Nikoli. Tako kot tudi ostale ne. V tem času ni bilo nobene realne zgodbe za obstoj kluba.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 15:07 19.junij 2013.

    Je že zavohal kje bo padlo. Babič Bojan in fuzbal sta si tako blizu kot bi Zoki volil JJ.Pa tu res ni več nič normalno v tej tunguziji. Kaj pa đupan, ne bo nič pomagal športu sedaj, ko je ...prikaži več na sporen način zidal stadion. Glavno da se zida, potem tudi, če pasemo koze na stadionu.