Šport > Nogomet
15 ogledov

Gullit pred vrati Galaxyja

Se Gullit seli v ZDA? Žurnal24 main
Sloviti Nizozemec Ruud Gullit je po poročanju številnih svetovnih medijev pred vrati selitve čez lužo k Los Angeles Galaxyju.
Ruud Gullit, ki se ga ljubitelji nogometa bolj kot v vlogi trenerja spominjajo kot člana nepozabne ekipe italijanskega Milana iz začetka 90. let, bo, kot vse kaže, prevzel vajeti pri moštvu ameriške lige MLS Los Angeles Galaxyju. Kalifornijski klub, ki se je prebil na naslovnice mednarodnih športnih časnikov s prihodom angleškega superzvezdnika Davida Beckhama, je pred dobrim tednom ostal brez trenerja, saj se je uprava kluba zaradi slabih rezultatov odločila za prekinitev pogodbe s Frankom Yallopom. V Los Angelesu so odločeni, da v svoje vrste zvabijo trenerja mednarodnega slovesa; na začetku se je kar sama po sebi ponujala možnost, da bi za krmilo kluba sedel Nemec Jurgen Klinsmann, ki sicer živi v Kaliforniji, a je Nemec to možnost po daljšem premisleku zavrnil.

Ruud Gullit v svoji kratki trenerski karieri ni blestel. Leta 1997 je sicer s Chelseajem osvojil pokal FA, precej manj pa je bila uspešna njegova kratka avantura na klopi Newcastle Uniteda. Leta 2004 se je preizkusil v vlogi trenerja pri svojem matičnem klubu Feyenoordu iz Rotterdama, kjer pa so se mu po slabi sezoni in komaj četrtem mestu v nizozemskem prvenstvu hitro zahvalili za sodelovanje. Po odhodu Dušana Bajevića se je v Srbiji nekaj časa šušljalo, da se je za njegove storitve pred meseci ogrela tudi beograjska Crvena zvezda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.