Šport > Nogomet
43 ogledov

Gündogan: "Če bi izpadli, se sploh ne bi vrnil"

Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov Subotić Sahin Owomoyela
1/3
EPA
Člani Borussie Dortmunda so preživeli noč v Madridu in v sredo okrog 13.30 pristali na dortmundskem letališču, kjer jih je po torkovi zmagi pričakalo približno 200 navijačev.

Rudarsko mesto so v torek takoj po tekmi zavzeli številni navijači, ki so na ulicah slavili do zgodnjih jutranjih ur. "Celo mesto je bilo morje črne in rumene," na svoji spletni strani piše tabloid Bild.

Po enem "najlepših porazov" v zgodovini kluba izredne razmere v Dortmundu vladajo tudi dan kasneje. Letalo z rudarskimi junaki je okrog 13.30 pristalo na dortmundskem letališču, kjer sta za medije spregovorila kapetan Roman Weidenfeller in vezist Ilkay Gündogan.

"Izjemen občutek je, da imaš vedno in povsod podporo navijačev Borussie," je dejal Weidenfeller, ki ga skupaj s soigralci znameniti dortmundski "rumeni zid" navijačev ni pustil niti na Santiagu Bernabéuu, kjer so ga Španci preglasili zgolj v zaključku nore tekme.

Noč je bila kratka kljub vodiču Sahinu

"Opravičujem se, da nisem že prej odločil tekme. Če ne bi bilo mene, potem nam ne bi bilo treba trpeti. Če se ne bi izteklo tako, kot se je, potem se sploh ne bi vrnil domov z ekipo," je razlagal Gündogan, ki je v 62. minuti tekme zapravil izjemno priložnost za verjetno odločilni gol.

Trener Jürgen Klopp je že takoj po tekmi dejal, da bi bil idiot, če bi igralcem prepovedal nekaj veselja v Madridu, ki ga seveda še kako dobro pozna njihov soigralec Nuri Şahin. Skupaj s turškim reprezentantom so se člani moštva res odpravili raziskovat špansko prestolnico, a je bila po zagotovilih kapetana Weidenfellerja noč vseeno kratka.

Nogometaši BvB so se po pristanku vkrcali na avtobus, ki jih je odpeljal do njihovega trening centra, kjer pa v sredo na praznik dela seveda ne bodo trenirali, Klopp pa se bo z varovanci zbral šele v četrtek.

V soboto Borussio čaka nova velika preizkušnja, zadnji veliki derbi sezone proti Bayernu, toda barviti trener se ne vznemirja. "Če izgubimo, bomo verjetno razžalostili tako malo navijačev, kot še nikoli doslej," je dejal trenutno najbolj vroči mladi strateg Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.