Šport > Nogomet
9721 ogledov

Norveški otroci čakali Haalanda, kar je sledilo, je šokiralo vse

Print Screen
Prvi zvezdnik norveške nogometne reprezentance Erling Haaland po tekmi v Oslu ni zadostil pričakovanjem domačih navijačev, ki so ga izžvižgali.

Norveški superzvezdnik Erling Haaland se je po izjemni klubski sezoni, v kateri je Manchester Cityju pomagal do zgodovinskega trojčka (Premier League, FA Cup, Liga prvakov), ponovno odel v reprezentančne barve.

Sobotni nastop v dresu z državnim grbom se za 22-letnega napadalca ni iztekel po željah, za nameček pa ga je doletela še neprijetna izkušnja pred stadionom, kjer so se proti njemu obrnili domači navijači.

Haaland | Avtor: Epa Epa
Norveška je v tretjem krogu kvalifikacij za Euro 2024 v Oslu gostila Škotsko. Domači so povedli v 61. minuti, ko je bil z bele točke natančen Haaland, gostje pa so v izdihljajih rednega dela prišli do velikega preobrata.

Najprej je v 87. minuti za izenačenje poskrbel Lyndon Dykes, dve minuti zatem pa je zadel še Kennth McLean in s tem Norvežane spravil v nehvaležen položaj. Vikingi imajo po drugem porazu na treh kvalifikacijkih tekmah in remiju z Gruzijo na svojem računu samo eno točko.

"Odigrali smo dober drugi polčas z izjemo zadnjih nekaj minut. Tudi najboljšim se zgodi. Zgodilo se je tudi Cityju v lanski sezoni. Ne znam odgovoriti, zakaj je do tega prišlo. Ne vem," je bil za novinarske poizvedbe nezainteresiran Haaland.

Zvezdnik se je po tekmi sprehodil proti klubskemu avtobusu, kjer ga je pričakala armada norveških navijačev. Med njimi je bilo veliko število otrok, ki so se nadejali avtograma ali skupne fotografije.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Haaland, Haaland," je vzklikala množica ob pogledu na nogometnega asa, ki pa jim na njihovo veliko presenečenje ni namenil kakšne posebne pozornosti, ampak je samo na hitro pomahal z roko. Ko je postalo jasno, da jih ne bo prišel pozdravit, so se navijaški vzkliki sprevrgli v žvižge.

Ob tem velja omeniti, da je bilo Haalandovo vedenje morda posledica velike utrujenosti. Napadalec je namreč že med tekmo prosil za menjavo, a ga je selektor še nekaj časa zadržal na zelenici. "Ostati je moral kakšnih 10 ali 12 minut dlje," je povedal norveški selektor Ståle Solbakken in dodal: "V zadnjih minutah smo igrali tako rekoč z igralcem manj. Na koncu je bil povsem brez moči."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • tamara8 14:56 19.junij 2023.

    Se mi zdi da je iste baže kot "slavni Ibro", ki si ni mogel vzeti niti toliko časa, da bi videl na smrt bolanega dečka, ki ga je zaman čakal z materjo po potovanju iz Bosne!

  • Avatar pantani
    pantani 11:32 19.junij 2023.

    Uf,sem čisto šokiran ob vaših neumnih naslovih in člankih!!!

  • mph2 10:04 19.junij 2023.

    Utrujen ali ne, otroci so otroci.