Šport > Nogomet
24 ogledov

Hajduk drsi v propad

Hajduk Split Barcelona Reuters
Predsednik mestne organizacije Hrvatske stranke prava Mario Tomasović trdi, da naj bi bil nogometni klub Hajduk iz Splita tik pred propadom. Dolg znaša kar 164 milijonov kun.

Športni ponos Dalmacije, nogometni klub Hajduk iz Splita, je zaradi dolga v višini 164 milijonov kun tik pred bankrotom. To trdi predsednik mestne organizacije Hrvatske stranke prava Mario Tomasović, ki je prepričan, da je s katastrofalnim finančnim položajem seznanjen tudi Željko Kerum, župan Splita, večinski lastnik kluba.

Tomasovićeva stranka je prepričana, da uprava Hajduka želi neugoden položaj pospraviti pod preprogo vse do volitev, trenutno pa klub posluje le zaradi zadolževanja pri bankah. "Obstajajo le trije možni scenariji – stečaj, prodaja ali zmanjšanje temeljnega kapitala. Prodaja igralcev ne bi dosti rešila, tudi če bi jih prodali za velikanske zneske," je dejal Tomasović, ki dodaja, da je njegova stranka proti prodaji, saj je Hajduk ustanova mesta Split.

Glavni razlog za finančno stanje je preveliko število delavcev v klubu, v katerem je brez trenerjev in igralcev na plačilnem seznamu. Prav nihče ne prejema plače manjše od pet tisoč evrov, prav tako plačujejo zastopnike igralcev, imajo pa tudi zaostale obveznosti do nekaterih nekdanjih članov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.