Šport > Nogomet
25 ogledov

Hajduk padel v Domžalah

Domžalčani so odšli domov z odmevnim skalpom nekdanjih jugoslovanskih in hrvaški Žurnal24 main
Pred četrtkovo tekmo Olimpije Ljubljane, ki se bo v domžalskem športnem parku pomerila s Širokim, je v sredo tam gostoval Hajduk. Domžalčani so slavnega nasprotnika v Dalmacijo poslali s 3:1.
V soboto z Zvezdo
Domžalčani so po štirih neuspelih poizkusih, ko so bili od njih boljši nogometaši Dinama, torej le vzeli prvi skalp klubu iz nekdanje jugoslovanske velike četverice. Že v soboto bo za to nova priložnost, saj v Domžalah gostuje Crvena zvezda.

Zavidljivih 1.200 gledalcev na tribunah domžalskega športnega parka, kolikor se jih denimo ni zbralo skozi celotno lansko sezono, je lahko v sredo uživalo v eni najbolj odmevnih zmag v mladi zgodovini kluba. Domžale so v domačem športnem parku na prijateljski tekmi odpravile splitski Hajduk s 3:1.

Damir Pekić je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa zabil za vodstvo, ki ga je kmalu po začetku nadaljevanja povišal Mato Šimunović. Mirko Oremuš je za "bile" sicer znižal, končni rezultat pa je postavil mladi Amer Krcić. Tekmo je zaznamoval tudi rdeči karton zvezdniku gostov Senijadu Ibričiću, ki je na sredini igrišča grobo pokosil prav strelca zadnjega gola Krcića. Slaba nagrada za vse člane Torcide, ki se jih je na tribunah z vseh vetrov zbralo okoli dvesto. Dalmatinci bodo srečo v Sloveniji spet iskali že jutri, ko bodo na murskosoboški Fazaneriji igrali proti tamkajšnjemu drugoligašu Muri 05.

Medtem se nogometaši Maribora mudijo na Avstrijskem v St. Veitu, kjer so prav tako odigrali prijateljsko tekmo in remizirali s češkim Jabloncem (3:3). Vijoličasti so trikrat vodili, a ravno tolikokrat je lani drugouvrščena ekipa češke Gambrinus lige rezultat izenačila. Za Štajerce so zadeli Marcos Tavares, Aleš Mertelj in Dragan Jelić.

Prijateljski tekmi:

Domžale : Hajduk Split 3:1 (1:0)
Pekič (45), Šimunović (66), Krcić (90); Oremuš (86)
RK: Ibričić (75/Hajduk)

Maribor : Jablonec 3:3 (2:1)
Tavares (13), Mertelj (36), Jelić (78/11-m); Jarolim (26), Jablonsky (78), Pitak (84)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.