Šport > Nogomet
69 ogledov

Hajdukovci besni na Guberca

Rodolfo Vanoli, Ivica Guberac Katarina Ponjavić
Rodolfo Vanoli in Ivica Guberac sta pred jutrišnjim obračunom s Hajdukom strnila misli na današnji novinarski konferenci.

Koprčani so na domači Bonifiki v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa s 3:2 premagali Hajduk, jutri pa jih v Splitu čaka povratni obračun.

"Tukaj ne predstavljamo samo Kopra, temveč slovenski nogomet, saj smo ostali edini slovenski klub v evropskih pokalih. Veseli smo, ker smo del nogometne zgodovine. Ne mislimo igrati turistov in prepričan sem, da se bomo jutri zvečer predstavili v lepi luči," je povedal Rodolfo Vanoli.

"Spoštujemo Hajduk, vendar se ga ne bojimo. Zmagali smo pokalni finale in superpokalno tekmo proti Mariboru. Predsednik je ogromno vložil v ta klub, fantje v zadnjih letih delajo zelo dobro in oni so najbolj zaslužni za vse skupaj. Ogledali smo si posnetek tekme med Hajdukom in Splitom. Verjamem, da so moji fantje dobro pripravljeni in lačni zmage. Nogomet ni samo obramba ali napad. Tekma se igra 90 minut in končni rezultat je posledica igre. Tudi v največjih tekmah so pomembne prekinitve. Zmagalo bo moštvo, ki bo naredilo manj napak," je pred jutrišnjim obračunom dodal 52-letni Italijan.

"Ekipa Hajduka je pod večjim pritiskom kot mi. Mi smo na domačem igrišču prišli do ugodnega rezultata. Smo samozavestni in ne bojimo se nikogar. Morda nam bo celo lažje kot v Kopru. Polne tribune bodo dodaten motiv. V prvih 15 minutah bodo domačini napadli, vendar so naši cilji jasni. Vzdušje v garderobi je fenomenalno, saj nizamo dobre rezultate in mirno čekamo jutrišnjo tekmo. Zame je bila večja tekma proti Dinamu pred leti in menim, da je Dinamo trenutno večji klub kot Hajduk," pa je dejal Ivica Guberac in se pošteno zameril navijačem Hajduka, nekateri mediji pa so njegovo izjavo označili za provokacijo.

"Evropske tekme so povsem nekaj drugega kot domače prvenstvo. V Evropi ni prostora za "kikse" in tudi Hajduk bo zagotovo precej bolj odločen kot proti Splitu," je sicer zaključil koprski kapetan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.