Šport > Nogomet
29 ogledov

Hajdukovci divjali po porazu na derbiju

Hajduk Split Torcida hrvaška liga izgredi incidenti
1/5
Tino Juric/PIXSELL
Navijači dalmatinskega ponosa Hajduka so po porazu na mestnem derbiju proti Splitu, s katerim so jih mestni tekmeci celo prehiteli na lestvici, razgrajali po mestu. Pripadniki navijaške skupine Torcida so na ulici ob stadionu z različnimi predmeti obmetavali gledalce in vozila, s čimer so povzročili kar nekaj škode. Poškodovanih tudi devet policistov.

Torcida, navijaška skupina splitskega nogometnega kluba Hajduk, je po novem porazu ekipe, ki je morala v mestnem derbiju priznati premoč Splitu (1:2), povsem izgubila živce. Po tekmi so napadli privržence mestnih rivalov in policiste, posledica tega je bilo devet ranjenih policistov in dva aretirana navijača.

Navijači tekmi sicer niso prisostvovali, saj so zaradi visokih cen vstopnic "stavkali", približno 500 jih je navijalo pred stadionom. A nezadovoljni z razpletom so po tekmi na navijače Splita začeli metati steklenice, kamne in bakle, pri tem pa povzročili veliko materialno škodo, saj so poškodovali kar nekaj avtomobilov (med njimi tudi reševalno vozilo), prometnih znakov, znesli pa so se tudi nad lokalom. Po spopadu s policijo so se nato razbežali, policija pa jih išče in napoveduje nove aretacije.

Split je prehitel Hajduk na lestvici, tako da je hrvaški velikan zdaj šele na petem mestu, nastop v evropskih pokalih pa si lahko pribori le še prek pokala. V finalu se bo pomeril z zagrebško Lokomotivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.