Šport > Nogomet
23 ogledov

"Hajdukovec" Kek od jutri trener Rijeke!

Robert Koren Matjaz Kek Boštjan Tacol
Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je novi trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Keka, ki bo na trenerskem mestu zamenjal Elvisa Scorio, bodo po poročanju klubske spletne strani uradno predstavili v četrtek ob 13.00 na Kantridi.

Enainpetdesetletni Matjaž Kek je igralsko kariero začel leta 1980 v Mariboru in jo tam zaključil leta 1999. V karieri je igral še za avstrijska Spittal in Gak. Trenersko pot pa je začel leta 2000 v Mariboru ter z njim osvojil dve prvenstvi Slovenije in en pokal.

Od leta 2006 je vodil slovenski vrsti do 15 in 16 let, od 2007 do 2011 pa člansko vrsto Slovenije, ki jo je leta 2010 pripeljal na svetovno prvenstvo v Južnoafriško republiko. Nazadnje je vodil savdski Al-Ittihad.

Rijeka, za katero igrata tudi Slovenca Matija Šakarabot in Kris Jogan, trenutno zaseda peto mesto v prvenstvu z 11 točkami zaostanka za zagrebškim Dinamom. Naslednja prvenstvena tekma jo čaka v nedeljo v Pulju, kjer bo zaigrala proti Istri 1961.

Po poročanju hrvaških medijev je ponudbo italijanskega lastnika Gabrieleja Volpija najprej zavrnil nekdanji reprezentant Zvonimir Soldo, na koncu pa so se pri obalnem prvoligašu raje kot za Italijana Gianluco Aztorija odločili za Keka.

Poleg Maribora je klub njegovega življenja Hajduk

"Matjaž Kek (51) je zanimiv 'lik'," na spetni strani Index.hr pišejo o nekdanjem slovenskem selektorju. "Člansko reprezentanco Slovenije je povedel do senzacionalne zmage nad Rusijo v dodatnih kvalifikacijah in jo popeljal na SP 2010 v Južni Afriki. Kek je z velikim uspehom začel zanimati tukajšnjo javnost, ker je razen v Sloveniji dobival simpatije tudi s te strani Sotle, lahko pa smo izvedeli tudi, da je razen Maribora klub njegovega življenja Hajduk," nadaljujejo Hrvati.

"Kot je takrat govoril, se je v Split in njegov simbol zaljubil, ko je kot mladec prihajal gledat tekme na Stari plac, po tem pa je postal navijač Hajduka. Pred dvema letoma se je govorilo, da bi ga lahko tudi prevzel, a iz tega ni bilo nič."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.