Šport > Nogomet
18 ogledov

Handanović Barçi: "Pridem tudi miže"

Cassano, Handanovic Slovenija Italija kvalifikacije za Euro 2012 EP Stožice Reuters
Samir Handanović je prvi kandidat za novega vratarja Barcelone, so prepričani pri katalonskem dnevniku Sport. Ljubljančan naj bi naslednje leto zamenjal Víctorja Valdésa.

Morda (še) ne v letošnji sezoni, očitno pa potem, ko bo leta 2014 klub ob izteku svoje pogodbe zapustil Víctor Valdés, naj bi Samir Handanović postal novi vratar Barcelone, v ponedeljek poroča katalonski športni dnevnik Sport.

"Samir Handanović je vratar, ki ga je tehnična služba izbrala za zamenjavo Víctorja Valdésa, ko bo izpolnil svojo pogodbo leta 2014," piše Javier Miguel pri Sportu. "Slovenski vratar Interja ugaja tako trenerjem kot vodilnim v klubu, da bi zasedel vrata FC Barcelone od sezone 2014/15 dalje. Glavna težava za zaključek prestopa je ekonomske narave, ker lombardijski klub reprezentanta ne želi izgubiti za manj od 25 milijonov evrov."

Previsoka cena naj bi Katalonce odbila le za nekaj mesecev, saj je po prepričanju barcelonskega dnevnika tovrstni vložek za novega vratarja v tem trenutku nemogoč. Prioriteta kluba je bila ob koncu sezone, glede na to, da lahko na Valdésa računajo še eno leto, prihod napadalca in branilca.

Valdés spremenil načrte kluba

Prvi položaj v konici napada je že zapolnil Neymar, za Brazilca pa je Barça odštela 57 milijonov evrov, tudi branilec pa bi lahko bil Brazilec. Prvi izbor trenerja Tita Vilanove je namreč Thiago Silva, član Paris Saint-Germaina, katerega cena bi lahko zrasla vse do 40 milijonov evrov.

"Barcelona bo tako to poletje zapravila okrog sto milijonov, zato bo za vodilne v klubu nemogoče, da bi speljali še dodatno operacijo za 25 milijonov," dodajajo pri Sportu. Prvi izbor za Valdésovo menjavo je bil sicer nekdanji član kluba in španski reprezentant Pepe Reina, ki bi iz Liverpoola prišel za več kot enkrat nižjo ceno od Handanovića (okrog deset milijonov evrov):

serie a lazio inter milan klose handanović ledesma Serie A Italija liga prvenstv | Avtor: Reuters Reuters
"To bi bila konzervativna izbira na kratki rok, ampak tvegana na srednji rok, glede na ankete pa bi kar 80 % navijačev zavrnilo njegov prihod. Odločitev Valdésa, da izpolni svojo pogodbo do konca, to sta javno potrdila tako igralec kot predsednik, je spremenila načrte, čeprav nekateri s hudobnimi nameni še vedno govorijo o njegovem letošnjem odhodu."

Prišel bi tudi miže

Odločitev 31-letnega Valdésa, da bo klubu, ki mu je zvest že vse od prihoda v mladinsko šolo, ostal zvest do izteka svoje pogodbe, namreč Barceloni naslednje poletje dovoljuje nakup zares kakovostnega vratarja na dolgi rok.

"Z okrepitvami v obrambi in napadu to poletje bo prvi cilj nadomestiti Valdésov odhod. Začetni kapital kluba bo takrat znašal okrog 35 milijonov evrov, potrebno pa bo kupiti dva vratarja, ker takrat (drugi vratar, op. a.) José Manuel Pinto ne bo podaljšal pogodbe, takrat pa se bo na sceni pojavil tudi mladi Nemec iz Borussie Mönchengladbach Marc-André Ter Stegen,"  še piše Sport.

"Handanović, ki ima pogodbo z Interjem do leta 2016, je znan po svojem razponu, 193 centimetrih in tem, da je v idealnih letih za vratarja, osemindvajsetih. Njegova močna stran je igra ena na ena, točno tista lastnost, ki jo je Valdés označil za najbolj pomembno pri vratarju Barcelone. Blaugrana iz ust Handanovića že ve, da je pripravljen priti tudi miže. Cena odhoda bi lahko bila naslednjo sezono kakšnih 20 milijonov, potrebno pa je spomniti, da je Inter Udineseju pred letom dni plačal šest milijonov. Handanović ima široke mednarodne izkušnje, potem ko je za svojo reprezentanco odigral 40 tekem."

Brez pritiska ob Handanoviću

Ter Stegen bo po poročanju Sporta v sezoni 2014/15 postal drugi vratar katalonskega giganta, ob Handanoviću pa bi se lahko brez pritiska kalil za bodoči prevzem številke ena.

"Takrat bo imel 23 let in dovolj časa pred seboj, da se bo kalil med vratnicama, ampak brez pritiska in pričakovanj od prvega dne. Njegova cena se bo sukala okrog 15 milijonov," še zaključujejo kolegi iz Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.