Šport > Nogomet
15 ogledov

Handanović branil nemogoče

samir handanović EPA
Slovenski vratar Samir Handanović je na tekmi 20. kroga italijanske Serie A poskrbel za eno najboljših obramb v letošnji sezoni. Nerazzurri so na gostovanju v Bergamu iztržili točko (1:1).

Inter je v 20. krogu najmočnejšega italijanskega prvenstva remiziral z Atalanto (1:1), prvo ime srečanja pa je bil nedvomno Samir Handanović. Nekdanji slovenski reprezentant je na tekmi večkrat dokazal, zakaj sodi med najboljše vratarje na svetu.

Prikazal je kopico vrhunskih obramb, najbolj pa je navdušil z izjemno reakcijo v 61. minuti, ko je Atalanti preprečil zadetek, ki bi domače spet popeljal v vodstvo.

Atalanta je povedla v 18. minuti z avtogolom kolumbijskega branilca Jeisona Murilla, uslugo pa je sedem minut kasneje z zadetkom v lastno mrežo vrnil Rafael Toloi. V nadaljevanju tekme so bili podjetnejši domači nogometaši, ki pa niso našli poti mimo razpoloženega slovenskega vratarja.

Inter se iz Bergama vrača z osvojeno točko, kar ga s tekmo več uvršča na drugo mesto ligaške lestvice. Napoli bo imel na obračunu s Sassuolom priložnost, da varovancem Roberta Mancinija pobegne na štiri točke razlike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.