Šport > Nogomet
23 ogledov

Handanović dobil oskarja: naj vratar Italije!

Handanović Handanovic AIC sindikat izbor podelitev najboljši nogometaš Milano
1/4
EPA
Na tradicionalnem izboru Oscar del Calcio, kjer v italijanski Serie A sindikat nogometašev (AIC) vsako leto izbere najboljše posameznike lige, je nagrado za najboljšega igralca osvojil Zlatan Ibrahimović (AC Milan). Samir Handanović (Udinese) je v konkurenci Christiana Abbiattija (AC Milan) in Morgana de Sanctisa (Napoli) postal naj vratar lige.

Na ponedeljkovi svečani podelitvi v Milanu je prevladoval domači prvoligaš AC Milan. Sindikat nogometašev (AIC) je na 15. prireditvi izbiral najboljše posameznike lanske sezone, nagrado za najboljšega igralca in najboljšega tujega igralca pa je prejel Milanov napadalec Zlatan Ibrahimović, njegov trener Massimiliano Allegri pa je postal najboljši trener.

Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović (Udinese) je osvojil naslov najboljšega vratarja, v konkurenci pa sta bila še Christian Abbiatti (AC Milan) in Morgan de Sanctis (Napoli). Udinese je postal najboljši klub, Handanović pa je bil uvrščen tudi v najboljšo enajsterico leta. Ljubljančan je na neki način "pokvaril" večer Rossonerom, saj so milanisti slavili tudi v kategoriji najboljšega branilca (Thiago Silva) in najboljšega nogometaša Serie B (Stephan El Shaarawy).

"Tudi za nas je bilo presenetljivo, da smo v letošnjem prvenstvu ponovili visok nivo iz lanske sezone. Ampak glede na rezultate si zaslužimo biti visoko," je ob podelitvi povedal Handanović. "Naša moč sta delo in vodstvo našega trenerja." Upokojeni italijanski kapetan Fabio Cannavaro in Alessandro Del Piero (Juventus) sta dobila nagradi za življenjske dosežke, angleški selektor Fabio Capello pa je dobil posebno nagrado kritikov. Karkoli že to pomeni.

Zmagovalci podelitve Oscar del Calcio:

Naj trener: Massimiliano Allegri (AC Milan)/nominirana še: Francesco Guidolin (Udinese), Walter Mazzarri (Napoli);

Naj vratar: Samir Handanović (Udinese)/Christian Abbiati (AC Milan), Morgan De Sanctis (Napoli);

Naj branilec: Thiago Silva (AC Milan)/Andrea Barzagli (Juventus), Mehdi Benatia (Udinese);

Naj tujec: Zlatan Ibrahimović (AC Milan, tudi naj igralec)/Edinson Cavani (Napoli), Samuel Eto’o (Inter Milan/Anži Mahačkala);

Naj sodnik: Nicola Rizzoli (Bologna)/Paolo Tagliavento (Terni), Paolo Valeri (Rim);

Naj klub: Udinese;

Največ točk: AC Milan (80);

Najboljši strelec: Edinson Cavani (Napoli/28);

Postava leta: Handanović; Maggio, Thiago Silva, Nesta (izenačen z Ranocchio), Armero; Hamšik, Boateng, Motta (izenačen z Marchisiom); Ibrahimović, Cavani, Di Natale.

Komentarjev 1
  • drmr1980 18:13 24.januar 2012.

    Bravo Handa, ponosni smo nate!!!Končno ena dobra novica, ne pa samo o politikanskih smradih...