Šport > Nogomet
75 ogledov

Handanović in Oblak med junaki sezone

jan oblak atletico EPA
Jan Oblak in Samir Handanović sta med kandidati za najboljšega nogometaša Atlético Madrida oziroma Interja v pretekli sezoni.

Atlético Madrid je postal pravo gojišče za mlade in kakovostne vratarje. David de Gea je napredoval skozi mladinski pogon in nato leta 2011 odšel k Manchester Unitedu, Thibaut Courtois pa je pri klubu preživel tri sezone na posoji iz Chelseaja.

Odločitev modrih, da ga vrnejo na Stamford Bridge in spremenijo v svojo številko ena, je klub prisilila v to, da poišče novega kakovostnega vratarja, ki so ga našli v Janu Oblaku. Slovenski reprezentant je postal najdražji vratar v zgodovini La Lige, potem ko se je klubu iz Benfice prejšnje poletje pridružil za 16 milijonov evrov, toda v letošnji sezoni je upravičil vsak cent tega zneska.
Čeprav je izkušeni Miguel Moya najprej imel prednost, je Oblak zgrabil svojo priložnost po božiču in izstopal z navdušujočo predstavo v četrtfinalnem paru Lige prvakov proti Real Madridu. Aprila je ustavil tudi enajstmetrovko Lionelu Messiju - ni slabo za 22-letnika!

Handanović v družbi največjih

Napaka proti Juventusu je bila nesrečna črna pika na sicer navdušujoči sezoni za Samirja Handanovića. Kljub nenehnim spremembam igralskega kadra v Interjevi zadnji vrsti - še posebej odkar je Mancini novembra prevzel vajeti - je Slovenec ostal močna prisotnost med vratnicama.

Samo trije vratarji v Serie A imajo več kot enajst tekem brez prejetega gola - med njimi pa sta Gianluigi Buffon in Morgan De Sanctis - Handanoviću pa je uspelo odsototek obramb glede na število strelov ohraniti nad 67 odstotki. Ohranil je tudi neverjeten niz ubranjenih enajstmetrovk, v letošnji sezoni je v prvenstvu ustavil štiri - še eno pa v Evropi - in se približal rekordu (24), ki ga drži Gianluca Pagliuca.

30-letnik naj bi poleti zapustil klub v iskanju igranja v Ligi prvakov. Ni dvoma, da Inter čaka naporna naloga, da poišče njegovo zamenjavo.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.