Šport > Nogomet
16 ogledov

Handanović je kot Messi in Ronaldo

Lafferty Jasmin Handanović Reuters
Mariborski nogometaši so po velikem uspehu in uvrstitvi v Evropsko ligo po povratku na letališče Edvarda Rusjana v Mariboru kar kipeli od energije. "Za nami je zelo težko gostovanje na Ibroxu, toda uspelo nam je kot ekipi, kot klapi."

Štajerska metropola je na nogah. Nogomet pa je znova v modi. Ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu v Mariboru bodo po 12 letih in Ligi prvakov v evropskih predstavah lahko uživali najmanj do decembra. "Takšne stvari se ne dogajajo vsak dan. Po 12 letih je Evropa spet tukaj. Na igrišču je bilo zelo težko. Z njihovimi dolgimi žogami je bilo zelo nevarno. Bili so predvidljivi – vedeli smo, da bodo tako igrali, dobro smo se postavili na igrišču in dobro odgovorili na njihove napade," je po gostovanju na kultnem Ibroxu dejal Aleš Mertelj, ki je od ne povsem pripravljenega Marcosa Tavresa prevzel kapetanski trak.

Kaj lahko bi se tekma razpletla tudi drugače, a Mariborčani so imeli v vratih Jasmina Handanovića. Starejšega bratranca Samirja Handanovića je od vseh igralcev Glasgow Rangers premagal le sporni ameriški branilec Carlos Bocanegra. Sicer pa je Jasmin upravičil vsak evro, ki so ga Mariborčani odšteli za njegov nakup, in potrdil, da je dober vratar pol ekipe. "Za nami je zelo težko gostovanje na Ibroxu, toda uspelo nam je kot ekipi, kot klapi. Mislim, da smo dali vse od sebe in uspelo nam je," je bil zadovoljen drugi reprezentančni vratar.

Na letališču si je ob povratku največji aplavz prislužil Dalibor Volaš. Primorski napadalec na začasnem delu v Mariboru je znova potrdil svojo kakovost. Z zadetkom v 55. minuti srečanja v Glasgowu pa se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino mariborskega in tudi slovenskega nogometa. "To je največji trenutek v mojem življenju. Ne samo zaradi gola, tudi zaradi uvrstitve v Evropsko ligo. Komaj čakam … Do žreba sploh ne bom šel spat, vse dokler ne vidim, s kom igra NK Maribor," je bil presrečen nekdanji napadalec Bonifike in Kopra. V nadaljevanju pa je Volaš še posebej pohvalil vratarja: "Res kapa dol ekipi, kapa dol vratarju, ki v našo ekipo zares vnaša samozavest. Kar sem rekel že v Glasgowu – kolikor za nekatere ekipe pomenita Messi in Ronaldo, toliko je za nas pomemben Jasmin. Res dela razliko, kapa dol!"

"Pričakovali smo takšen način igre. Letos so praktično prvič igrali z dvema krilnima zveznima igralcema, desničarjem na desni strani in levičarjem na levi. Tako so nas hoteli malce razširiti oziroma biti nevarni s predložki in dolgimi žogami s strani njihovih branilcev. Tu smo dobro reagirali," pa je po največjem uspehu v svoji trenerski karieri dodal vodja mariborskega strokovnega štaba Darko Milanič.

Komentarjev 1
  • Gigii 10:54 26.avgust 2011.

    Tolko kolko sem ga prešinfo zadnje cajte ga lahko hvalim samo :D