Šport > Nogomet
11 ogledov

Handanović = Milanova nočna mora

inter serie a EPA
Slovenski reprezentant je še vedno izgubil le eno uradno tekmo z mestnim rivalom, ki ga je tudi tokrat spravljal ob živce z izvrstnimi posredovanji. Za zmago nerazzurrov je zadel Fredy Guarin (1:0).

Samir Handanović je ostal pri vsega enem porazu na uradnih tekmah z velikim tekmecem AC Milanom in slovenski reprezentant je kot že nekajkrat v zadnjih sezonah v vratih Interja navduševal tudi na tokratnem "Derbyju della Madonnina" in črno-modrim pomagal do vedno sladke zmage.

Milan je bil v prvem polčasu veliko boljši tekmec, toda Handanović je po številnih pobegih Luiza Adriana ustavil vse poskuse Brazilca, izkazal pa se je v drugem polčasu, ko je Inter branil vodstvo po zadetku Fredyja Guarína in preživel obstreljevanje razpoloženega rezervista in "državnega sovražnika številka ena" Maria Balotellija ter se stoodstoten po dolgem času sam zavihtel na vrh lestvice Serie A.
Inter je mestni obračun proti Milanu začel z vezistom Garyjem Medelom na položaju osrednjega branilca, kjer je moral Roberto Mancini na prvem ligaškem derbiju z nekdanjim varovancem Sinišo Mihajlovićem zakrpati luknjo zaradi poškodbe Joãa Mirande.

Poleg Medela je začel Jeison Murillo, v napadu črno-modrih pa je bil kljub izpuščenima dvema tekmama nared tudi Mauro Icardi, ki je združil moči s poletnima okrepitvama Ivanom Perišićem in Stevanom Jovetićem, prvo priložnost pa je nemudoma po povratku v Italijo dobil tudi Felipe Melo.

Mihajlović je svojega dobrega prijatelja, mentorja in nekdanjega soigralca, s katerim sta pred derbijem tudi sklenila stavo (zmagovalec daruje nekaj denarja za sirske begunce), od prve minute napadel s povratnikom Riccardom Montolivom, ki je nadomeščal odsotnega Andreo Bertolaccija, medtem ko je namesto Luce Antonellija zaigrala Ignazio Abate oziroma Mattia De Sciglio, ki sta zamenjala bok. Mario Balotelli je bil proti nekdanjemu klubu zrel le za klop.

Slovenskemu reprezentančnemu vratarju Samirju Handanoviću so tako od prve minute grozili Keisuke Honda, Luiz Andriano in Carlos Bacca. In južnoameriški dvojec je rdeče-črnim priigral prvo izjemno priložnost že v tretji minuti, ko je po napaki Murilla njegov kolumbijski rojak Bacca prekrasno zaposlil vtekajočega Brazilca, ki pa sam pred Handanovićem ni uspel ukaniti zbranega Ljubljančana, ki mu je hitro zaprl kot.

Odgovoril je Jovetić, ki mu je strel z okoli 20 metrov v peti minuti pripravil Geoffrey Kondogbia, toda Črnogorec je meril mimo vratnice Diega Lópeza, Španec pa je bil tudi na žogi. Adriano je Interju v prvih napadih povzročal celo kopico težav in domačim je pobegnil tudi v sedmi minuti, toda z Murillom na hrbtu je nato divje meril na severno tribuno.

Nekaj iskric je v deveti minuti preskočilo med Bacco in Handanovićem, potem ko je "Sarma" ujel predložek Juraja Kucke pred Kolumbijcem, ki je rahlo trčil vanj, Ljubljančan pa ga je odrinil in mu zabrusil še nekaj krepkih. Nekaj krepkih si je v 17. minuti spet zaslužila tudi Interjeva zadnja vrsta, ki je povsem izpadla po globinski žogi na Adriana, ki pa je spet malce preveč okleval in osamljen pred Handanovićem dovolil blok Juanu Jesusu v zadnjem hipu.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.