Šport > Nogomet
2 ogledov

Handanović: Možnosti 50:50

handanovic8_sad_spo_180808 Žurnal24 main
Pot na SP 2010 Slovenijo vodi prek Rusije. Samir Handanović meni, da so možnosti 50:50, Valter Birsa pa pravi: "Lahko bi bilo slabše in lahko bi bilo boljše."

Ta ponedeljek je vsa nogometna javnost nestrpno pričakovala razplet žreba dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v JAR leta 2010. Nogometna loterija je naši izbrani vrsti dodelila Rusijo. Da gre za nevarnega nasprotnika, kaže tudi dejstvo, da so v svojih izjavah tudi naši reprezentanti izjemno previdni. Žurnal24 se je pogovarjal z vratarjem naše izbrane vrste, Samirjem Handanovićem, ter ofenzivno usmerjenim vezistom Valterjem Birso. "Čeprav se je pred žrebanjem govorilo, da imamo največ možnosti prav proti Rusom in Grkom, pa menim, da so tudi Rusi zelo neugoden nasprotnik. Uvrstitev na SP še zdaleč ni samoumevna. Obema ekipama dajem možnosti 50:50," je dejal popularni Sarma, ki meni tudi, da lahko pomeni domače igrišče na povratni tekmi kar pomembno prednost, ostale pare pa je pokomentiral takole: "Jaz bom navijal za vse male reprezentance, saj se mi ne zdi najbolj pošteno, kar je naredila FIFA, ko je poskrbela, da se veliki ne bi srečali med seboj. Vse reprezentance imajo možnosti za uvrstitev na SP."

Valter Birsa se trenutno nahaja v odlični strelski formi, saj je, po dveh lepih zadetkih za slovensko reprezentanco, mrežo zatresel tudi ta konec tedna, ko je njegov Auxerre v francoski ligi z 1:0 premagal sloviti Bordeaux. Ponedeljkov žreb je komentiral takole: "Lahko bi bilo slabše in lahko bi bilo boljše. Rusija je kvalitetna ekipa in ima dobre posameznike, igra jim mogoče najbolje steče preko Andreja Aršavina. V obrambi so zelo dobri, tako da bo treba biti stoodstotno pripravljen, kar vsekakor bomo. Poskušali bomo odigrati take tekme, kot smo jih v zadnjem delu kvalifikacij. Mislim, da nam lahko uspe, saj smo tudi mi dovolj kakovostni, da lahko naredimo še korak naprej. Upam, da nam bo uspelo." Birsa se sicer nekoliko boji nevarnega ruskega vremena, priznava pa tudi, da Rusov ne pozna najbolje: "Proti Rusom nisem veliko igral, ampak poznamo njihove igralce. V francoski ligi jih ne igra veliko, večinoma so v angleški in domači ligi. So zelo močni in tehnično dobro podkovani. Gremo v Rusijo, kjer bo vreme verjetno zelo težko za igranje in verjetno, če bomo imeli malo sreče, bomo iztržili dober izkupiček in da se tudi nam poklopi."

In kaj sta po žrebu dejala kapetan Robert Koren in selektor Matjaž Kek. Preverite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.