Šport > Nogomet
6 ogledov

Handanović ni mogel sam

Samir Handanovič je proti Interju kapituliral šele v zadnji minuti. Žurnal24 main
Prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanović je v Serie A izgubil proti vodilni Sampdorii, edini strelec za Slovence v tujini pa je bil Zoran Zeljković, ki je zadel za svoj APOP.
AVSTRIJA
V dunajskem derbiju 6. kola avstrijskega prvenstva je Austria gostila Rapid. Mile Ačimović je za domače odigral vseh 90 minut, v deseti minuti pa prejel rumeni karton. Austria je s 13 točkami na drugem mestu, enako število točk ima tudi prvouvrščeni Red Bull.  V 6. kolu avstrijskega prvenstva je Sašo Fornezzi (Wiener Neustadt) v gosteh proti Linzu kot kapetan branil vso tekmo in dobil štiri gole, nobenega po svoji krivdi. Domači so zmagali s 4:2.

ITALIJA
Samir Handanović (Udinese) je izgubil na gostovanju pri Sampdorii s 3:1. Handanović je branil vso tekmo in med drugim zaustavil tudi enajstmetrovko, ki jo je streljal Antonio Cassano. V drugem kolu italijanskega prvenstva, ko je bil na sporedu mestni derbi med Interjem in Milanom, Reneja Krhina ni bilo na klopi. Jasmina Handanovića (Mantova) zaradi poškodbe ni bilo v kadru drugega kola Serie B proti Frosinoneju (0:1).

ANGLIJA
Robert Koren
je pri remiju svojega West Broma s Sheffieldom igral vso tekmo.

NIZOZEMSKA

Aleksander Šeliga je v petem kolu nizozemske prve lige stal v vratih Sparte, a poraza z 0:2 v gosteh pri Utrechtu ni mogel preprečiti.

FRANCIJA
Slovenski branilec Bojan Jokić ni kandidiral za nastop v dresu Sochauxa v četrtem kolu proti Monacu. Sochaux je doma zmagal z 1:0. Auxerre je v četrtem kolu francoskega prvenstva v gosteh pri Boulognu odigral 0:0. Valter Birsa je tekmo začel, a bil po 45 minutah zaradi slabe igre zamenjan. Grenoble je v četrtem kolu francoskega prvenstva izgubil na gostovanju pri St. Etiennu (0:1), Boštjan Cesar pa je poraz soigralcev spremljal s klopi.

Milivoje Novaković je izgubil pri HSV-ju. © Reuters

 
ŠPANIJA
Začela se je tudi španska druga liga. Betis je za uvod doma s 3:0 porazil Cordobo, Branko Ilić ni igral.

NEMČIJA
Bochum je v 4. kolu Bundeslige z 1:2 izgubil v Leverkusnu. Zlatko Dedić je v igro vstopil v 76. minuti, ko je zamenjal edinega strelca gostov Diega Klimowicza.
Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta izgubila na gostovanju pri HSV-ju. Oba sta bila na igrišču od prve minute, Novaković je bil zamenjan v 88. minuti. V četrtem kolu nemške druge lige je TUS Koblenz doma z 0:2 izgubil z Energie Cottbusom. Matej Mavrič je odigral vseh 90 minut. Augsburg je v četrtem kolu nemške lige doma igral neodločeno (1:1) z ekipo Union Berlin, Gorana Šukala ni bilo v ekipi.

BELGIJA
V mestnem derbiju belgijskega prvenstva je Club Brugge v gosteh s 3:2 premagal Cercle. Dejan Kelhar je sedel na klopi domačih. Gent je v petem kolu belgijskega prvenstva gostoval pri Kortrijku in izgubil z 0:1. Branilec Marko Šuler in napadalec Zlatan Ljubijankić sta oddelala vseh 90 minut.

MADŽARSKA
V šestem kolu madžarskega prvenstva je ZTE z 2:1 zmagal v gosteh pri Fehervarju. Slovenska nogometaša sta si razdelila minutažo. Leon Panikvar je igral prvi polčas, v drugem pa ga je zamenjal Matej Miljatović .

ROMUNIJA
Rapid je v petem kolu romunskega prvenstva z 1:3 izgubil pri Astri Ploeisti. Darijan Matić je v igro za goste vstopil v 60. minuti, ko je bila tekma že odločena. Timisoara je gostovala pri Unirei in remizirala (3:3). Dejan Rusić in Dare Vršič nista dobila priložnosti za igro.

Valter Birsa se tokrat ni ravno izkazal. © AFP

 
CIPER
APOP je v prvem kolu ciprskega prvenstva doma s 4:3 premagal Apoel. Izkazal se je Zoran Zeljković , ki je v 65. minuti zabil z bele točke za 3:3.

NIZOZEMSKA
V petem kolu nizozemskega prvenstva je Vitesse v gosteh s 4:3 premagal Rodo. Dalibor Stevanović je igral do 71. minute. Groningen je v petem kolu nizozemskega prvenstva doživel tretji poraz in še naprej čaka na prvo zmago. Tokrat je doma z 0:2 klonil proti favoriziranemu PSV. Tim Matavž je v igro vstopil v 46. minuti.

RUSIJA
Tomsk je v 20. kolu ruskega prvenstva doma igral 0:0 s tretjeuvrščeno Moskvo. Aleksander Radosavljević je odigral vso tekmo, Tomsk pa je zdaj na 11. mestu. Denis Halilović je za Saturn, ki je Terek premagal s 3:0, igral do 28. minute.

POLJSKA
V petem kolu poljskega prvenstva je Wisla še petič zmagala. Doma je z 2:1 premagala Jagiellonio, Andraž Kirm pa je igral vso tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.