Šport > Nogomet
43 ogledov

Handanović ob bok Pirlu in Balotelliju

Samir Handanović Inter Koper Saša Despot
Slovenskega vratarja Samirja Handanovića, člana milanskega Interja, so nogometaši izbrali v najboljšo enajsterico italijanske Serie A.

Italijanski zvezdnik Andrea Pirlo je prejel nagrado za najboljšega igralca Serie A v sezoni 2012/13, ki jo podeljujejo nogometaši. Na slovesnosti italijanskega nogometnega sindikata je nagrado prejel tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki nosi dres milanskega Interja, saj so ga soigralci izbrali v najboljšo enajsterico najmočnejše italijanske nogometne lige.

Pirlo vesel priznanja igralcev

24-letni veteran Juventusa, ki je z azzurri leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, nastopil pa bo tudi na mundialu v Braziliji, je dejal, da mu nagrada veliko pomeni, ker prihaja od igralcev.

Nekdanji nogometaš Brescie, milanskega Interja in Milana, ki si je zaradi nogometnih veščin prislužil vzdevek Mozart, je bil ob tem izbran tudi v najboljšo enajsterico sezone. "Dejstvo, da so o nagradi odločali moji stanovski kolegi na igrišču, zame pomeni, da je še toliko bolj posebna in pomembnejša," je dejal Pirlo, ki je bil že lani najboljši nogometaš italijanskega prvenstva Serie A. Nagrado je prejel na slovesnosti italijanskega nogometnega sindikata.

Ekipa sezone 2012/13 v Serie A:

Samir Handanović (Slo/Inter), Christian Maggio (Ita/Napoli), Andrea Barzagli (Ita/Juventus), Giorgio Chiellini (Ita/Juventus), Mattia De Sciglio (Ita/Milan), Arturo Vidal (Čil/Juventus), Andrea Pirlo (Ita/Juventus), Borja Valero (Špa/Fiorentina), Edinson Cavani (Uru/Napoli/PSG), Antonio Di Natale (Udinese), Mario Balotelli (Ita/Milan).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.