Šport > Nogomet
16 ogledov

Handanović odhaja k velikemu rivalu

samir handanović EPA
Dogovora z lastnikom Interja Erickom Thohirjem še ni in slovenski vratar je bojda že privolil v ponudbo Rome, ki naj bi premagala zanimanje Barcelone in Manchester Cityja.

Italiji poročajo o pomembni odločitvi Samirja Handanovića, ki je po pisanju dnevnika Il Corriere dello Sport privolil v prestop k AS Romi. Handanović je bil na petkovi kvalifikacijski tekmi s San Marinom (6:0) v Stožicah zgolj opazovalec dogajanja, dejstvo, da ne bo odpotoval na prijateljski obračun v Katar, pa mu bo gotovo dalo nekaj več manevrskega prostora v Milanu.

Tja se Handanović vrača z iztekajočo pogodbo, ki se mu izteče leta 2016, toda slovenska številka ena je prek svojih zastopnikov po trditvah z Apeninskega polotoka že izrazila svojo željo po odhodu v Rim. Tam je Handanović na kratki posoji že branil za Rominega največjega tekmeca Lazio (2006).

Italijanski kolegi pišejo, da je Roma v prednosti pred konkurentoma Manchester Cityjem in Barcelono, Handanovićev velik oboževalec pa da je športni direktor rumeno-rdečih Walter Sabatini (prav on ga je odpeljal k Laziu), kot tudi aktualni vratar kluba iz prestolnice Morgan De Sanctis.

Handanovića z De Sanctisom druži poznanstvo iz Udineseja, ko je prav zaradi občasnega italijanskega reprezentanta odhajal na posoje v prvih treh sezonah v Vidmu, De Sanctis pa je nekoč famozno izjavil:

"V Italiji sem lahko rezervist samo dvema vratarjema: (Gianlugiju) Buffonu in Handanoviću!"

Ljubljančan naj bi v Milanu zahteval dvig letne plače z 2,2 milijona evrov na okrogle tri milijone, kar je lastnik Erick Thohir zavrnil. Jasno je seveda, da je Handanović eden redkih članov aktualne ekipe, s katerimi bi lahko klub poleti zaslužil, z enim očesom tudi na finančnem fair playu. Možnosti, da bo Handanović ob "mrtvih" pogajanjih za podaljšanje pogodbe zapustil San Siro, so zelo narasle, se še glasijo poročanja iz Italije.

Julija 31-letni Handanović bo Romina tarča že v poletnem prestopnem roku, izkušenemu 38-letnemu De Sanctisu pa bi se lahko prerokba tako kmalu uresničila, medtem ko mladi Romin Poljak Łukasz Skorupski več kot očitno še ni nared za zahteve, ki jo predstavljata boj za italijanski vrh in evropska tekmovanja.

V posel bi lahko bil vključen tudi Mattia Destro, nekdanji član mladinskega pogona Interja, ki se bo vrnil s posoje pri mestnemu tekmecu AC Milanu. Italijanski mediji ne zmanjšujejo niti pomena Dušana Baste. Še en nekdanji soigralec iz Vidma je ostal velik prijatelj Ljubljančana in zdaj igra na "drugi strani Tibere", pri osovraženem Laziu.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.