Šport > Nogomet
39 ogledov

Handanović ostal brez trenerja

Frank de Boer EPA
Nizozemski nogometni strokovnjak Frank de Boer ni več trener Interja iz Milana, kjer je 9. avgusta nasledil Roberta Mancinija.

Vodstvo italijanskega velikana ni bilo zadovoljno z izkupičkom ekipe v serie A. Začasno bo ekipo prevzel Stefano Vecchi.

Inter, za katerega brani mrežo nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, bo tako priseljen poiskati novega trenerja. Začasno bo moštvo vodil trener mladinskega pogona Vecchi, ki bo ekipo vodil že na tekmi evropske lige v četrtek proti Southamptonu.

Inter je avgusta sporazumno prekinil pogodbo z Mancinijem, ki je ekipo prevzel novembra leta 2014, ko je na klopi nasledil Walterja Mazzarrija. Frank de Boer je bil velika želja predsednika kluba Ericka Thohirja, a se je njegova avantura na klopi milanskega kolektiva neverjetno hitro, že po dveh mesecih, končala.

Šestinštiridesetletni De Boer je pred tem šest sezon vodil nizozemski Ajax, podpisal pa je triletno pogodbo, a se je moral posloviti dejansko že na začetku mandata. V Interju naj bi prvo leto zaslužil dva milijona evrov, naslednje leto pa tri. Inter je na 11 ligaških tekmah v novi sezoni vpisal le štiri zmage, kar je bilo za lastnike in vodstvo kolektiva absolutno premalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.