Šport > Nogomet
16 ogledov

Handanovič pokvaril jubilej

Samir Handanović z dobrimi obrambami še naprej navdušuje navijače Udineseja. Žurnal24 main
V prvi tekmi sedmega kola Serie A je v Bergamu Atalanta gostila moštvo slovenskega reprezentanca Samirja Handanoviča, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in Udineseju zagotovil točko (0:0).

Atalanti se ni uresničila želja, da bi ob stoletnici kluba zmagali. Krivdo gre pripisati slabi formi napadalcev, svoj lonček pa je pristavil tudi Samir Handanovič, ki je prikazal še eno izvrstno predstavo.

Domači so napadli od vsega začetka. Že v 6. minuti je kožo Udineseja reševal Handanović, ki se je izkazal še deset minut kasneje, ko je po udaru iz kota in strelu Carrozzierija z glavo ohranil mrežo nedotaknjeno. V 40. minuti je imela Atalanta najlepšo priložnost na srečanju. Ferreira Pinto je najprej preigral gostujočega branilca, nato streljal, Handanovič pa je bil še enkrat več na mestu, a je žogo le odbil. Do nje se je dokopal Padoini, vendar tudi on ni bil kos slovenskemu branilcu mreže.

V drugem delu igre je začelo močneje deževati, igra pa se je umirila. Vse do 81. minute, ko je sodnik po prekršku Lukoviča nad Pellegrinijem pokazal na belo točko za Atalanto. Zampagna se je znašel iz oči v oči s Handanovičem, ki mu je tokrat pomagala prečka. Žoga se je od prečke odbila nazaj v kazenski prostor do Zampagne, ki je bil še enkrat več nenatančen in žogo usmeril mimo gola. To je bila hkrati zadnja priložnost za zadetek na srečanju, po katerem lahko domačini žalujejo za izgubljeno priložnostjo in tremi točkami. Udinese zaseda peto mesto (11 točk) na lestvici, za vodilnim Interjem (14), ki ima tekmo manj, zaostaja tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.