Šport > Nogomet
28 ogledov

Handanović prihaja, a César ostaja

Samir Handanovic Barbara Milavec
Samir Handanović bo kmalu tudi uradno postal član Interja, s tem pa je pod vprašaj postavljena prihodnost vratarja Júlia Césarja. Brazilec je že sporočil, da se nima namena seliti v drug klub, medtem ko je iz Interja v Udinese odšel Faraoni.

Inter ima novega vratarja in to je nihče drug kot naš Samir Handanović. Slovenski reprezentant je že v Milanu, kjer čaka še na zdravniški pregled. V Udinese se je kot del dogovora preselil Marco Davide Faraoni, ki se je s prestopom tudi strinjal. Še vedno pa ni jasna prihodnost Júlia Césarja, ki bi s prihodom našega vratarja lahko postal odvečno blago, a Brazilec ne kani zapustiti kluba.

''Že dolgo sem si želel igrati v velikem klubu. S prihodom v Inter so se mi uresničile sanje. Rad bi se zahvalil vsem pri Udineseju, za vsa leta, ki sem jih preživel tam in za vso podporo. Upam, da se bom lahko oddolžil zvestim navijačem,'' je povedal Handanović: "Zelo sem srečen. Inter je edini klub, kamor sem želel. Julio Cesar? Zelo lepo je govoril o meni in lahko se mu le zahvalim."

Dogovor med Interjem in Udinesejem vključuje 11 milijonov evrov odškodnine in prestop Faraonija, v povezavi s katerim kluba še nista dorekla vseh podrobnosti. "Skupno lastništvo Faraonija je del kupčije. Čakamo samo še podpis pogodbe, preden stvar postane uradna," je povedal Gino Pozzo.

Júlio César: "Nikamor ne grem"

Julio Cesar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Edina temna stran prestopa našega najboljšega slovenskega vratarja je položaj, v katerem se je znašel dosedanji Interjev vratar Júlio César. Brazilec namreč noče in ne namerava oditi iz kluba. "Handanović je odličen vratar. To je dobro za nas. To pomeni, da bodo v prihodnji sezoni v klubu kar trije vrhunski vratarji. Še vedno sem igralec te ekipe in moja pogodba velja do leta 2014. Handanović se je Interju pridružil zato, ker je odličen vratar. V moji pogodbi ni ničesar, kar bi mi zagotavljalo, da sem čuvaj mreže številka ena. Interju gre dobro in odločitev bo prepuščena trenerju. Najbolj pomembno je, da drug drugega spoštujemo," je povedal César, ki se je dotaknil tudi govoric, da naj bi se pridružil mestnemu tekmecu Milanu. "Nobene resnice ni v govoricah, da odhajam v Milan. Telefon mi neprestano zvoni, a uradnega predloga ni bilo," je dodal Brazilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.