Šport > Nogomet
63 ogledov

Handanović spet glavna tema pogovora

samir handanović EPA
Nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović je strah in trepet izvajalcev najstrožjih kazni, kar se je znova potrdilo na tekmi skupinskega dela Lige Evropa.

Slovenski čuvaj mreže Samir Handanović je na tekmi Lige Evropa med Interjem in Southamptonom znova dokazal, da si zasluži status enega najboljših vratarjev na svetu. 

Nerazzurri so na prvi tekmi po odhodu trenerja Franka de Boerja, ki ga je začasno zamenjal Stefano Vecchi, morali priznati premoč Southamptonu, pa čeprav je Mauro Icardi v 33. minuti goste popeljal v vodstvo, Handanović pa je v zaključku prvega polčasa ubranil enajstmetrovko Dušana Tadića.

Angleški prvoligaš je preobrat zrežiral z zadetkom Virgila van Dijka, piko na i pa je z avtogolom dodal branilec Interja Yuto Nagatomo.

Inter je v štirih tekmah skupinskega dela zbral eno zmago in tri poraze, kar ga uvršča na zadnje mesto skupine K. V vodstvu je Sparta Praha (9 točk), sledita pa Southampton (7) in Hapoel Be'er Sheva (4).

V senci tretjega poraza je ostal izjemen dosežek slovenskega vratarja, ki je znova dokazal, da je pravi mojster obrambe, ko gra za strele z bele točke.

Handanović je od sezone 2014/2015 ubranil 7 od 16 enajstmetrovk, kar pomeni skoraj 44-odstotno učinkovitost. ''Rešitelj,'' je temu statističnemu podatku pripisalo podjetje Opta Sports, ki se ukvarja z analizo športne statistike.

Handanović je v letošnji sezoni branil dve najstrožji kazni in bil polovično uspešen. Na tekmi Evropske lige je ugnal  Tadića, v domačem prvenstvu pa je moral priznati premoč Mauriciu Pinilli

Dvaintridesetletnik se je Interju pridružil leta 2012 in se uveljavil kot eden najboljših vratarjev na svetu. Handanović ne blesti le pri branjenu najstrožjih kazni, temveč je znan kot okreten in atletski vratar, mojster dvojne obrambe in strokovnjak za akrobatska posredovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.