Šport > Nogomet
23 ogledov

Handanović v Inter za 11 milijonov

Samir Handanović na novinarski konferenci Udineseja pred tekmo z Atléticom Madri EPA
Ugledna italijanska Gazzetta dello Sport poroča, da je slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović za 11 milijonov evrov iz Udineseja prestopil v Inter.

"Manjka le še podpis na pogodbi. Kluba sta že dosegla dogovor. V četrtek bi dogovor moral postati uraden," je odmevni prestop Samirja Handanovića iz Udineseja v Inter potrdil predsednik Videmčanov Giampaolo Pozzo. Slovenski reprezentančni kapetan naj bi se v svetovno prestolnico mode preselil v zameno za 11 milijonov evrov odškodnine, poleg tega pa bo Udinese dobil tudi 50-odstotno lastništvo pogodbe za branilca Marca Davideja Faraonija.

Na leto dva milijona

Po poročanju Gazzette bo Handanović z Interjem podpisal štiriletno pogodbo, po kateri bo na leto v žep pospravil dva milijona evrov.

Izrinil Júlia Césarja?

S prihodom Handanovića v Inter je več ali manj že jasno, da bo črno-modre zapustil brazilski vratarski veteran Júlio César, ki bi kariero utegnil nadaljevati pri Interjevem mestnem tekmecu, Milanu.

Sedemindvajsetletni vratar je kariero pričel pri Slovanu, nato pa je prestopil v Domžale. Poleti 2004 je odšel v tujino k Udineseju, kjer je bil najprej rezervni vratar ter je kot posojeni vratar igral pri Trevisu, rimskem Laziu in Riminiju. Od sezone 2007 naprej je postal stalni član Udineseja in prvi vratar tega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.