Šport > Nogomet
12 ogledov

Handanovič v Tottenham?

handa_getty_main Žurnal24 main
Angleški Daily Mail poroča, da naj bi se angleški prvoligaš Tottenham iz Londona resno zagrel za nakup prvega vratarja slovenske reprezentance Samirja Handanoviča.
 

Dosedanji klubi:

200304: Domžale
200405: Udinese
200506: Treviso
200506: Lazio
200607: Rimini
2007: Udinese

Novi trener Tottenhama Španec Juande Ramos je po poročanju angleških medijev sodeč že izdelal kratkoročni načrt "sanacije" kluba, ki po odhodu Martina Jola v Premiershipu zaseda skromno 18. mesto. Prva žrtev čistke naj bi bil vratar Paul Robinson, ki si je v zadnjem času privoščil kar nekaj usodnih napak, med kandidati za njegovo mesto pa se je nepričakovano znašel tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanovič, ki se je v letošnji sezoni naposled prebil v prvo moštvo italijanskega Udineseja. Daily Mail namiguje, da naj bi se Londončani zanimali tudi za Nemca Manuela Neuerja iz Schalkeja, a naj bi prednost dajali našemu reprezentančnemu vratarju, ki je lani z izjemnimi obrambami Rimini popeljal na prag uvrstitve v Serie A.

Če se bo Handanovič zares preselil na Otok, bo 23-letni vratar postal edini Slovenec v najmočnejši angleški ligi in po Robertu Korenu in Boštjanu Cesarju (oba West Bromwich) še tretji slovenski reprezentant, ki bi si kruh služil v najbogatejšem nogometnem prvenstvu na svetu. Tottenham izkušnje s Slovenci že ima; med letoma 2002 in 2004 je za klub iz severa Londona igral tudi Mile Ačimovič, ki pa se pod taktirko tedanjega stratega Glenna Hoddla nikakor ni uspel prebiti v najboljšo enajsterico.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.