Šport > Nogomet
16 ogledov

''Handanović, zapusti Inter!''

Gianni De Biasi EPA
Albanski selektor Gianni De Biasi je nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Samirju Handanoviću položil na srce, naj zapusti Inter.

Gianni De Biasi, nekdanji trener Udineseja, kjer se je v sezoni 2009/2010 pobliže seznanil tudi s slovenskim vratarjem, je s svojimi izjavami vnesel nemir v tabor milanskega velikana. Albanski selektor je namreč prepričan, da bi moral Samir Handanović zapustiti nerazzurre.

Samir Handanović Miralem Pjanić AS Roma Inter  | Avtor: EPA EPA
Handanović je po zaslugi izjemnih predstav v dresu italijanskega prvoligaša, kateremu je obljubil zvestobo do leta 2019, vzbudil pozornost številnih evropskih velikanov.

Zanj se med drugim zanimata Manchester City in Manchester United, ki naj bi ju v prihajajoči sezoni vodila stara znanca Pep Guardiola in José Mourinho.

Slovenski čuvaj mreže je bil v uvodnem delu letošnje sezone gonilna sila Interja, ki se je s serijo minimalnih zmag celo zavihtel na vrh ligaške razpredelnice, kjer trenutno zaseda četrto mesto.

Položaj mu prinaša mesto v naslednji sezoni Lige Evropa, medtem ko ima za tretjim mestom, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za Ligo prvakov, že šest točk zaostanka.
Prav odsotnost Interja iz najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi naj bi bil eden glavnih razlogov, da Handanović razmišlja o selitvi k drugemu klubu, k čemur ga nagovarja tudi njegov nekdanji trener.

''Handanović je na vrhuncu svoje kariere. Gre za vratarja, ki je sposoben igrati v številnih evropskih klubih. Če se bo Inter želel znebiti slovenskega vratarja, bodo na njegova vrata potrkali številni klubi,'' je v pogovoru za časnik La Repubblica dejal De Biasi.

''Menim, da potrebuje spremembo okolja, da bo našel novo motivacijo. To je moje mnenje. Zadevo spremljam od zunaj, morda ima Handanović povsem drugačne načrte. Menim, da gre za vratarja, ki bi ga marsikdo želel v svoji ekipi,,'' je dodal italijanski strateg z albanskim potnim listom.

Handanović je pogodbo z Interjem, ki se mu je pridružil leta 2012, pred nekaj meseci podaljšal še za tri leta, kar pomeni, da naj bi na San Siru ostal do leta 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.