Šport > Nogomet
18 ogledov

Hannover dobil bitko: kazen Uefe na račun navijačev

navijač Hannover Augsburg 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Vodstvo nemškega prvoligaša Hannovra 96 je doseglo morda celo zgodovinsko zmago v boju s prestopniki na tribunah.

Sodišče v Hannovru je namreč dvema navijačema lokalnega kluba zaradi prižiganja pirotehnike in vdora na igrišče naložila plačilo skupno 8.500 evrov kazni. Klub je sicer zahteval, da bi privrženca plačala celotno kazen v višini 15.000 evrov, ki jo je Hannovru zaradi omenjenih dogodkov na tekmi Evropske lige proti Københavnu izrekla Evropska nogometna zveza (Uefa). 

Navijač, ki je na tribunah prižgal pirotehnično sredstvo, bo moral plačati 6.000 evrov, tisti, ki je stekel na igrišče, pa 2.500. Klub je sporočil, da so se z navijačema dogovorili za obročno odplačevanje kazni.

Udarec po žepu najbolj boli

"Ekonomski učinek je za nas nepomemben. Gre za bolj pomembno sporočilo navijačem – če škoduješ klubu, boš za to odgovarjal, najbolj pa te boli udarec po žepu," je sodbo pospremil predstavnik kluba Björn Bremer.

Hannover je v preteklosti moral odšteti že več kot 100.000 evrov kazni zaradi neprimernega obnašanja navijačev, zato je predsednik kluba Martin Kind lani poleti že napovedal strožje ukrepe: "Če takšni navijači želijo, da dobimo kazni, je najbrž prav, da jih plačajo sami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.