Šport > Nogomet
25 ogledov

Harry Kewell se po sezoni poslavlja

Harry Kewell je že v peti minuti načel mrežo Uzbekistana. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Avstralski nogometaš Harry Kewell bo letos končal dolgo in uspešno kariero.

Eden izmed najboljših avstralskih nogometašev v zgodovini Harry Kewell je dejal, da bo po koncu aktualnega avstralskega prvenstva 12. aprila končal svojo športno kariero. 35-letni Kewell je v tej sezoni podpisal pogodbo z ekipo Melbourne Heat in se želel uvrstiti v reprezentanco za svetovno prvenstvo v Braziliji, kar pa mu ni uspelo.

Letos so ga pestile številne poškodbe, kar je glavni razlog, da se ni prebil v avstralsko reprezentanco. "Zadnjo tekmo bom odigral 12. aprila na stadionu AAMI Park proti svojemu nekdanjemu klubu Western Sydney Wanderers," je povedal.

Pred dvema letoma so ga navijači imenovali za najboljšega avstralskega nogometaša vseh časov, v karieri pa je vpisal tudi 56 nastopov za avstralsko reprezentanco, za katero je dosegel 17 golov. V karieri je igral za Leeds United, Liverpool in Galatasaray. Na svetovnih prvenstvih je zaigral leta 2006 v Nemčiji in leta 2010 v Južnoafriški republiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.