Šport > Nogomet
11 ogledov

Hart ubranil točko Cityja na Anfieldu

Kuyt Silva Liverpool Manchester City Premier League EPA
Nedeljske tekme v Premier League je močno zasenčila šokantna smrt selektorja Walesa Garyja Speeda, ene izmed legend otoškega nogometa. Vratar Astona Ville Shay Given je v solzah začel tekmo pri Swansea Cityju, za katere so igrali štirje člani zadnje Speedove reprezentance. Z minuto molka so se od preminulega nogometaša poslovili tudi na derbiju med Liverpoolom in Manchestrom Cityjem na Anfieldu, ki se je končal brez zmagovalca (1:1).

Manchester City je brez polnega paketa točk ostal šele drugič na zadnjih 13 tekmah Premier League, na Anfieldu pa so proti Liverpoolu brez izključenega Maria Balotellija zadržali remi. Glavne zasluge gredo vratarju Joeu Hartu, ki je v zadnjih minutah zaustavil poizkusa Dirka Kuyta in Luisa Suáreza. Belgijski branilec Vincent Kompany je City poslal v zasluženo vodstvo po 31 minutah igre, a so Redsi izenačili že v praktično naslednjem napadu, ko je Joleon Lescott v lastno mrežo odbil optimističen poizkus Charlieja Adama od daleč. Rezervist Balotelli je na zelenici zdržal le 18 minut, potem ko ga je Roberto Mancini v igro poslal 25 minut pred koncem. Sinjemodri kljub remiju ostajajo v zanesljivem vodstvu pred prvima zasledovalcema Manchestrom Unitedom in Tottenhamom.

Vragi besni na sodnike

Srečanje na Old Traffordu je v veliki meri zaznamoval tudi glavni sodnik Michael Jones, ki je v sumljivih okoliščinah dosodil enajstmetrovko, s katere je Newcastle prišel do izenačenja in točke. Kljub temu je seveda ostalo pri končnem izidu, s čimer bi v primeru nedeljske zmage na derbiju kola proti Liverpoolu največ pridobil Manchester City. Newcastle je sicer zelo pogumno začel srečanje in si v prvih 20 minutah priigral dve lepi priložnosti, a je bil David De Gea uspešnejši od Dembe Baaja in Ryana Taylorja. Svoje priložnosti so imeli tudi rdeči vragi (Rooney in Hernandez), toda izid je ostal nespremenjen. V 49. minuti pa so domači povedli. Wayne Rooney je izvajal prosti strel, žoga se je srečno odbila od Javierja Hernandeza in končala v mreži Newcastla. Slavje domačih navijačev pa je kaj hitro preraslo v ogorčenje. V 61. minuti je namreč Rio Ferdinand po mnenju Jonesa v kazenskem prostoru podrl Hatema Ben Arfo in pokazal na belo točko. Kljub protestom Alexa Fergusona pri četrtem sodniku, gledalcev in seveda igralcev na igrišču delivec pravice ni spremenil svoje odločitve. Strel z bele točke je izkoristil Ba in poravnal izid. United je po izenačujočem zadetku silovito pritisnil, priložnosti so si sledile ena za drugo, toda srake so zdržale do konca. Tik pred koncem je Hernandez sicer zabil še drugi zadetek, vendar je stranski sodnik signaliziral prepovedan položaj in ostalo je pri 1:1.

AVB nekoliko lažje diha

Chelsea je po porazu proti Liverpoolu v prvenstvu in Bayerju v Ligi prvakov nujno potreboval zmago. Londonski modri so na Stamford Bridgeu pričakali Wolverhampton in ga ugnali s 3:0 ter prekinili negativni niz. Domači so prvič zadeli že v sedmi minuti, ko je bil natančen John Terry, še pred koncem prvega polčasa pa sta srečanje dokončno odločila Daniel Sturridge in Juan Mata. Po zmagi je zagotovo nekoliko lažje zadihal tudi strateg Chelseja Andre Villas-Boas, ki se je po nekaj slabših predstavah znašel pod plazom številnih kritik.

Arsenalu točka, zmaga Tottenhama

Še naprej z odličnimi predstavami navdušujejo nogometaši Tottenhama, ki so tokrat s 3:1 v gosteh odpravil West Bromwich. Spursi so po novi zmagi napredovali že na tretje mesto na lestvici. Z zgolj točko pa so se tokrat morali zadovoljiti pri Arsenalu. Topničarji so se pred svojimi gledalci pomerili s Fulhamom in se razšli z neodločenimi izidom 1:1. Zanimivo, da je oba zadetka na srečanju prispeval belgijski branilec Thomas Vermaelen, ki je sprva zatresel svojo mrežo, nato pa se odkupil, ko je izid tudi izenačil.

Angleška liga, 13. kolo:

Stoke City : Blackburn 3:1 (1:0)
Delap (28), Whelan (58), Crouch (72); Rochina (86)

Bolton : Everton 0:2 (0:0)
Fellaini (49), Vellios (78)
RK: Wheater (19/Bolton)

Chelsea : Wolverhampton 3:0 (3:0)
Terry (7), Sturridge (30), Mata (45)

Manchester United : Newcastle 1:1 (0:0)
Hernandez (49); Ba (64/11-m)
RK: Gutierrez (79/Newcastle)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Norwich City : Queens Park Rangers 2:1 (1:0)
Martin (14), Holt (73); Young (59)

Sunderland : Wigan 1:2 (1:1)
Larsson (8); Gomez (44/11-m), Di Santo (90)

West Bromwich Albion : Tottenham Hotspur 1:3 (1:1)
Mulumbu (10); Adebayor (26, 90), Defoe (81)
Adebayor (Tottenham) je v 26. minuti zapravil enajstmetrovko.

Arsenal : Fulham 1:1 (0:0)
Vermaelen (82); Vermaelen (65/a.g.)

Swansea City : Aston Villa 0:0

Liverpool : Manchester City 1:1 (1:1)
Lescott (33/a.g.); Kompany (31)
RK: Balotelli (83/City)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.