Šport > Nogomet
31 ogledov

Hat-trick Berga za pokalni naslov Panathinaikosa

Panathinakos - PAOK
1/10
r
Nogometaši Panathinaikosa so v finalu pokalnega tekmovanja s 4:1 ugnali Paok in se veselili lovorike.

Štiri leta so morali čakati navijači in nogometaši Panathinaikosa, preden so ponovno spravili kos srebrnine v klubsko vitrino s trofejami. Atenčani so se po zmagi s 4:1 proti solunskemu Paok-u veselili naslova grških pokalnih prvakov, junak tekme pa je bil Marcus Berg, ki je prispeval tri zadetke za zmago svojega moštva. Četri zadetek je bil delo Nikosa Karelisa, Zvonomir Vukić pa je iz enajstmetrovke dosegel častni zadetek za Paok.

"Danes je dan veselja za Panathinaikos, še posebej za vse otroke, ki so verjeli vase in v ekipo. Zmaga v pokalu je izjemen dosežek za fante, v katere je pred sezono verjel le malokdo. Dokazali so, da so sposobni in da se klubu obetajo lepši časi," je po zmagi navdušeno dejal trener zmagovite ekipe, Giannis Anastasiou.

Navdušen je bil tudi strelec treh zadetkov Marcus Berg. "Niti v najbolj norih sanjah si nisem predstavljal, da bi lahko igral tako kot sem danes. Bili smo boljša ekipa in zaslužili smo si zmago. Navijači so bili neverjetni in zelo sem zadovoljen, da smo jim dali razlog za proslavljanje," je Šved dejal po tekmi, na kateri je bilo prisotnih ogromno policistov, ki so skrbeli za mir med razgretimi navijači obeh moštev.

Finale grškega pokala:

Panathinaikos : Paok 4:1 (1:0)
Berg (15, 50, 88), Karelis (54); Vukić (70/11-m)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.