Šport > Nogomet
10 ogledov

Hat-trick Iličića z napako

Josip Iličić Ilicic Stefan Andrei Radu EPA
Josip Iličić je v osmini finala italijanskega pokala proti Sieni kot prvi nogometaš Palerma zabil hat-trick, toda to ni bilo dovolj za napredovanje. Gostje so slavili po strelih z bele točke. Madridski Real je na prvi tekmi 1/16 finala španskega pokala v gosteh tretjeligaša Ponferradino odpravil z 2:0.

Slovenski reprezentant je v rednem delu obračuna proti Sieni na domačem stadionu Renzo Barbera dvakrat zadel iz najstrožje kazni in enkrat iz igre. Drugo enajstmetrovko je Josip Iličić zadel v 92. minuti po nekoliko sporni odločitvi sodnika in poskrbel za podaljšek, v katerem je Palermo povedel v 98. minuti po zadetku Nicolasa Bertola. Le dve minuti kasneje pa so se gostje prek Brazilca Angela izenačili. Pri streljanju enajstmetrovk so domači povsem zatajili in zapravili prve tri strele, Iličić je bil nenatančen v drugi seriji, ko je ustrelil čez vrata. Na drugi strani so igralci Siene ohranili mirne živce, zadeli vse tri strele in se veselili napredovanja v četrtfinale italijanskega pokala.

Siena, ki je trikrat vodila, je z dramatično zmago Palermu preprečila, da bi ponovil lanski uspeh, ko se je uvrstil v finale in nato klonil proti Interju.

Nekdanji igralec Interblocka je seveda odigral celotno srečanje, drugega Slovenca pri Palermu, Armina Bačinovića, ni bilo v ekipi.

Real rane celil proti tretjeligašu

Cristiano Ronaldo je na El Clasicu odigral pod svojim povprečjem in zastreljal dve izjemni priložnosti, s katerimi bi potek srečanja lahko obrnil v povsem drugo stran. A Portugalec in soigralci pri madridskem Realu niso imeli prav veliko časa za objokovanje bolečega poraza proti Barceloni, saj je galaktike že v torek čakala prva tekma 1/16 finala španskega pokala proti tretjeligašu Ponferradini. Varovanci Joseja Mourinha so slavili z 2:0 in vsaj malce zacelili rane po novem porazu proti večnim rivalom iz prestolnice Katalonije. Real je v 30. minuti v vodstvo popeljal Jose Callejon. Na drugi zadetek pa so gostje iz Madrida morali čakati vse do 74. minute, ko je zadel po El Clasicu močno kritizirani Cristiano Ronaldo. Nekaj minut pred tem je bil izključen Raul Albiol.

Barcelona je zaradi nastopa na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem prvo tekmo 1/16 finala odigrala že pred mesecem dni in Hospitalet ugnala z 1:0.

Točka za Brečka

Köln in Mainz sta v torek odigrala srečanje Bundeslige, ki je bilo preloženo zaradi poskusa samomora glavnega sodnika Babaka Rafatija. Srečanje se je končalo brez zmagovalca (1:1). Za goste je zadel Allagui, za domače kozličke pa kdo drug kot kapetan Lukas Podolski, ki je izenačil pet minut pred koncem rednega dela. Mišo Brečko je odigral celotno srečanje, Milivoja Novakovića pa zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi Kölna.

Preložena tekma je bila odigrana tudi v italijanski Serie A. Milanski Inter je z golom Nagatoma v gosteh z 1:0 odpravil Genoo Valterja Birse, ki ga zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Italijanski pokal, osmina finala:

Palermo : Siena 4:7 (2:2, 1:2) - po streljanju enajstmetrovk
Iličić (39, 92 oba/11-m, 46), Bertolo (98); Reginaldo (21, 59), Bonzalez (40), Angelo (100)
Josip Iličić je igral celotno srečanje, Armina Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Španski pokal, 1/16 finala (najzanimivejše prve tekme):

Cardiz : Valencia 0:0

Ponferradina : Real Madrid 0:2 (0:1)
Callejon (29), Cristiano Ronaldo (74)
RK: Albiol (69/Real Madrid)

Že odigrano:

Hospitalet : Barcelona 0:1 (0:1)
Albacete : Atletico Madrid 2:1 (1:0)

Povratne tekme bodo na sporedu 21. decembra.

Bundesliga, preložena tekma 13. kola:

Köln : Mainz 1:1 (0:0)
Podolski (85); Allagui (70)
Mišo Brečko je igral vso tekmo in dobil rumeni karton, Milivoja Novakovića (oba Köln) pa zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Serie A, preložena tekma 11. kola:

Genoa : Inter 0:1 (0:0)
Nagatomo (67)
Valterja Birse (Genoa) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.