Šport > Nogomet
19 ogledov

Hat-trick Maxija, L'Pool spet peti

Maxi Rodriguez Raul Meireles Lucas Leiva gol zadetek veselje proslavljanje slavj
1/8
Žurnal24 main
Liverpool je na zadnji tekmi 36. kola Premier League gostoval pri Fulhamu in visoko slavil (5:2). Trenutno najbolj razpoloženi strelec Evrope, Argentinec Maxi Rodríguez, je prispeval hat-trick.
QPR lažje diha: točk jim ne bodo odvzeli!
Nogometaši Queens Park Rangers so danes tudi uradno postali prvaki angleške druge lige. Toda še nekaj ur pred tekmo je nad klubom visel Damoklejev meč: zaradi sumljivih poslov pri nakupu nogometaša Alejandra Faurlina leta 2009 jim je grozila kazen, zaradi katere bi lahko ostali brez Premier League. Angleška zveza jih je v soboto sicer spoznala za krive, a točk jim ne bodo odvzeli.

Manchester United jih bo več kot očitno dokončno vrgel z angleškega prestola, toda nogometaši Liverpoola se bodo kot kaže presneto dobro potrudili, da bi njihovi navijači karseda hitro pozabili na uspeh osovraženih rivalov. Redsi po zmagi nad Fulhamom ostajajo v igri tudi za Ligo prvakov, potem ko je novo navdušujočo predstavo prikazal Argentinec Maxi Rodríguez.

GALERIJA

Sedem golov na zadnjih treh tekmah (od tega dva hat-tricka) je izjemna statistika za nogometaša, ki je bil še nedolgo nazaj predmet posmeha. Strelec enega najlepših golov v zgodovini svetovnih prvenstev je bil v Nemčiji 2006 na vrhuncu svojih moči, a jih pri Atlético Madridu hitro izgubil. Mnogi bi rekli, da v zaključku letošnje sezone Premier League igra v formi življenja in skupaj z Dirkom Kuytom sta ob Temzi zmagovalca odločila že po dobrih 15 minutah igre. Fulham se je z golom Mousse Dembéléja sicer deloma vrnil v igro v drugem polčasu, a je nato najprej Maxi zaključil svoj hat-trick, Luís Suárez pa je nadaljeval svoje strelske vaje in napovedal lepe stvari za moštvo Kennyja Dalglisha (še vedno nima pogodbe za naslednjo sezono?!) v letu 2011.

City korak bližje LP
Manchester City je na zaostali tekmi z 1:0 premagal Tottenham in naredil velik korak k uvrstitvi v Ligo prvakov. Sinje modri so zmagoviti zadetek dosegli v 30. minuti, ko je po podaji iz kota pred golom Tottenhama nesrečno posredoval napadalec Peter Crouch in zadel lastno mrežo.

Everton je mestnim rivalom priskočil na pomoč že v soboto in se na domačem Goodison Parku vrnil po zaostanku proti Manchester Cityju in multimilijonarje ugnal z 2:1. Yaya Touré je v izvrstnem prvem polčasu zadel za vodstvo Cityja, ki je s fantazistom Davidom Silvo povsem nadziral potek srečanja. Touré je imel v drugem polčasu izjemno priložnost za povišanje vodstva, a ga je ameriški vratar Tim Howard zaustavil v situaciji ena na ena, modri pa so se v igro vrnili z enim redkih zadetkov branilca Sylvaina Distina, veliki povratek pa je z glavo kronal eden najnižjih na igrišču Leon Osman.

S porazom so Citizensi, ki jih kmalu čaka finale pokala FA proti Stoke Cityju, znova malce priprli vrata Liverpoolu, prvemu zasledovalcu na petem mestu. Ob enakem številu tekem Redsi sicer še vedno zaostajajo za velike štiri točke, toda lahko smo prepričani, da bo klub z Anfielda do konca sezone skušal storiti vse, da bi naslednje leto igral v Ligi prvakov. Vse kaj drugega kot najelitnejše evropsko tekmovanje pa zanima klube na dnu lestvice. West Ham United je po golu Jasona Robertsa na Upton Parku že zaostajal z 0:1, a je Blackburn po izenačenju Thomasa Hitzlspergerja na koncu domov odšel le s točko, ki kladiva še vedno pušča globoko v boju za obstanek.

Bojazen upravičena: konec sezone za Bala!
Po grobem startu kapetana Blackpoola Charlieja Adama je moral Gareth Bale v bolečinah zapustiti igrišče. Bojazen trenerja Harryja Redknappa o hujši poškodbi se je v ponedeljek uresničila: Balu so počili ligamenti v gležnju in sezona je zanj končana. Kljub vsemu naj bi bil nared za začetek priprav Spursov, ki julija potujejo v Južno Afriko.

Pri Spurs spet norišnica: le remi in poškodba Bala!
Nogometaši Tottenhama so svojim navijačem spet priredili tekmo, ki je bila bolj podobna vožnji na vlaku smrti. Blackpool je z enajstmetrovko Charlieja Adama povedel, toda Tottenham ne bi bil Tottenham, če ne bi Adam le minuto prej že zapravil prvo enajstmetrovko. Heurelho Gomes je njegov prvi poizkus ubranil, nato pa komično posredoval po kotu in sledila je nova najstrožja kazen, ki jo je kapetan mandarin izkoristil. Tudi izenačenje Jermaina Defoja pa je ostalo v senci Adamove poteze, ko je s šokantnim startom poškodoval Garetha Bala, ki je tekmo zapustil s poškodovanim gležnjem. Spurs so se s tem remijem dokončno poslovili od Lige prvakov, kamor so se po dolgi odsotnosti vrnili v letošnji sezoni.

Konec sanj za Arsenal
Arsenal je še pred tekmo med Manchester Unitedom in Chelseajem ostal brez matematičnih možnosti za preobrat in naslov prvaka. S 3:1 jih je ponižal Stoke City, ta jim je že jeseni ukradel dve točki. Goli Kenwyna Joanesa, nekdanjega topničarja Jermaina Pennanta in Jona Waltersa pomenijo, da je ekipa Arsena Wengerja še šesto sezono zapored ostala brez ene same lovorike.

Lestvica:
1. Man. United 76 točk
2. Chelsea 70
3. Arsenal 67
4. Man. City 65
5. Liverpool 58
6. Tottenham 56
...
18. Blackpool 36
19. Wigan 36
20. West Ham 33

Angleška liga, 36. kolo:

Aston Villa : Wigan Athletic 1:1 (1:1)
Young (17); N'Zogbia (10)

Bolton Wanderers : Sunderland 1:2 (0:1)
Klasnić (87); Zenden (45), Knight (90/a.g.)

Everton : Manchester City 2:1 (0:1)
Distin (66), Osman (72); Y. Touré (28)

Newcastle United : Birmingham City 2:1 (2:1)
Ameobi (36/11-m), S. Taylor (43); Bowyer (45)

West Ham : Blackburn Rovers 1:1 (0:1)
Hitzlsperger (78); Roberts (12)

Tottenham Hotspur : Blackpool 1:1 (0:0)
Defoe (89); Adam (76/11-m)
Adam (Blackpool) je v 75. minuti zapravil enajstmetrovko.

Wolverhampton : West Bromwich 3:1 (2:0)
Fletcher (15, 47), Guedioura (28); Odemwingie (55/11-m)

Stoke City : Arsenal 3:1 (2:0)
Jones (28), Pennant (40), Walters (82); Van Persie (81)

Manchester United : Chelsea 2:1 (2:0)
Hernández (1), Vidić (23); Lampard (68)

Fulham : Liverpool 2:5 (0:3)
Dembélé (57), Sidwell (86); Maxi Rodríguez (1, 7, 70), Kuyt (16), Suárez (75)
* - rezultat ob polčasu

Zaostala tekma:


Manchester City : Tottenham 1:0 (1:0)
Crouch (30/ag)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.