Šport > Nogomet
31 ogledov

Hat-trick Ronalda odprl lov na Décimo

iker casillas
1/38
EPA
Real Madrid je na prvi tekmi nove sezone Lige prvakov premagal Galatasaray (6:1). Bayern München je brez težav ugnal CSKA Moskvo (3:0), Manchester United pa Bayer Leverkusen (4:2).

Prvo žogo v kazenski prostor Reala je poslal Riera, vendar je bil Casillas, ki je dobil priložnost namesto Diega Lópeza, na mestu. Španski vratar je moral v četrti minuti posredovati še drugič, ko je poskus Mela odbil v kot, po podaji Sneijderja pa je razčistil Pepe. V osmi minuti se je polpriložnost ponudila Cristianu Ronaldu, nekaj več posesti pa sta imela tudi Modrić in Isco.

V 15. minuti sta  Casillas in Ramos nenavadno trčila, čuvaj mreže pa je zaradi udarca potreboval zdravniško pomoč. Iker se je kmalu zatem vrnil na igrišče, vendar se je izkazalo, da ne bo mogel nadaljevati, zato je na zelenico stopil López.

Pobuda na strani Galatasaraya

Dvoboj Ramosa in Didierja Drogbaja je dobil slednji, turški prvoligaš pa je imel na voljo prosti strel. Izvedel ga je Riera, odbito žogo pa je zapravil Melo. Domači so dobro zapirali prostor v sredini, kar je galaktikom onemogočilo prenos žoge, v španskem kazenskem prostoru pa je pretil Melo.

V 23. minuti je Benzema lepo našel Ronalda, ki je padel po srečanju s Chedjoujem, vendar se glavni sodnik ni odločil za enajstmetrovko. Drogba je nekaj minut pozneje nastreljal živi zid, domačim pa nikakor ni uspelo unovčiti svoje premoči. Real je igral pametno in čakal na svojo priložnost, Turki pa so še naprej pritiskali prek Inana in Baytarja. Nevarnost je znova zapretila v 33. minuti, ko je Sneijder lepo podal nazaj do Yilmaza, pravočasno pa se je odzval Ramos.

Real izkoristil prvo priložnost

Že čez nekaj trenutkov pa se je potrdil stari nogometni rek 'Kdor ne da, dobi' in Real je s prvim strelom v okvir vrat povedel. Isco se je po podaji Di Maríe otresel Eboueja in z natančnim strelom premagal domačega vratarja.

Madridčani so se po prvem zadetku nekoliko sprostili in dlje zadrževali posest žoge. Tempo se je v izdihljajih prvega polčasa umiril. Prve pol ure je brez dvoma pripadlo Turkom, zadnja tretjina pa Špancem.

CR7 in Benzema uprizorila festival golov

(Galatasaray - Real Madrid) Casillas Lopez | Avtor: EPA EPA
V drugem polčasu je pri Galatasarayu namesto Drogbaja na igrišče prišel Nordin Amrabat. Benzema in Di María sta kombinirala po leti, slednji pa je poslal nizek predložek v domači kazenski prostor, ki ga je prestregel Inan.

Strel Ronalda je ubranil Muslera, nato pa je sledila prva velika priložnost v drugem polčasu. Sneijder je v kazenskem prostoru Reala našel Yilmaza, ki je z glavo meril mimo vrat. Turki so nato krenili v nov napad, vendar se López ni pustil premagati.

Tudi na začetku drugega dela je boljšo igro kazal Galatasaray, a učinkovitost Reala je terjala svoj davek in v 54. minuti so galaktiki po strelu Karima Benzeme povedli z 2:0. Galaktiki so nato zagospodarili na zelenici. V 64. minuti je Di María podal globok predložek, ki ga je z glavo oplemenitil Isco, Ronaldo je iz neposredne bližine zadel za neulovljivih 3:0.

Portugalec je tri minute pozneje zadel še drugič in turški prvak je bil dokončno premagan. Beli balet je pridno zadrževal žogo v svoji posesti, na igrišče pa je vstopil tudi Gareth Bale. Valižan bi se lahko v 75. minuti vpisal med strelce, domači navijači pa so deset minut pred koncem začeli zapuščati tribune.

V 81. minuti je Ronaldo sprejel podajo Bala, nato pa okroglo usnje posredoval do Benzeme, ki je zabil za 5:0. Turki so se vendarle dokopali do častnega zadetka. V 84. minuti je bil natančen Bulut. V sodnikovem podaljšku je z močnim strelom v zgornji kot končni rezultat postavil Ronaldo.

''Sebični'' Rooney vodil rdeče vrage

Manchester United je sezono Lige prvakov otvoril z zmago proti Bayerju iz Leverkusna (4:2). Prvo ime rdečih vragov je bil Wayne Rooney, ki je dosegel dva zadetka.

(Manchester United - Bayer Leverkusen) David Moyes | Avtor: EPA EPA
United je začel agresivno. Pred kazenskim prostorom Bayerja so se poigravali Shinji Kagawa, Rooney in Michael Carrick. Sprožil je Rooney, njegov poskus pa so gostujoči branilci blokirali. V 22. minuti se je po podaji Evraja na pravem mestu znašel Rooney, ki je z volejem dosegel prvi gol na tekmi. Poskus Robina van Persieja, da bi podvojil vodstvo, ni obrodil sadov.

Na začetku drugega polčasa je Rooney preigral vratarja Bernda Lena, nato pa sebično streljal na gol, čeprav je bil Van Persie povsem odprt. Leverkusen je izenačil po strelu Simona Rolfesa, pet minut pozneje pa je svoje atletske sposobnosti demonstriral Van Persie in spet vzpostavil pravo razmerje moči (2:1).

Hitri napadalci Uniteda so Leverkusnu povzročali številne preglavice. Rooney je v 70. minuti zadel drugič, med strelce pa se je vpisal še Valencia. Gostom pa je tik pred koncem uspelo znižati na 2:4, zadel pa je Omer Toprak.

Branilci naslova začeli z zmago

Branilec naslova Bayern München je na Allianz Areni s 3:0 premagal CSKA Moscow. Varovanci Pepa Guardiole so povedli v tretji minuti tekme, ko je s prostega strela zadel David Alaba. Kombinacijo Thomasa Müllerja in Maria Mandžukića je zaustavil gostujoči vratar Igor Akinfeev.

Mandžukić si je priigral številne priložnosti in v 37. minuti zastresel vratnico, štiri minute kasneje pa je z glavo zadel po prostem strelu Arjena Robbna. Slednji je na sredi drugega polčasa povišal na 3:0, ko je s polvolejem premagal Akinfeeva.

Meščani ugnali krvnike vijoličastih

Manchester City je s 3:0 premagal Viktorio Plzen. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa so se med strelce vpisali Edin Džeko (48), Yaya Touré (53) in Sergio Agüero (58).

PSG je bil s 4:1 boljši od Olympiacosa. V 19. minuti je domačega vratarja premagal nova okrepitev Edinson Cavani, v nadaljevanju pa je dva identična gola prispeval Thiago Motta. V 86. minuti je zadel še Marquinhos, medtem ko je Zlatan Ibrahimović štiri minute prej zapravil enajstmetrovko.

Vrednost nogometašev prek sedem milijard evrov

Nogometaši 32 klubov, ki bodo to sezono nastopali v elitnem nogometnem prvenstvu na stari celini, Ligi prvakov, so skupaj vredni 7,12 milijarde evrov, je pokazala raziskava novinarjev turške agencije Anadolu Agency (AA). Najdražjo ekipo ima Barcelona, katere nogometaši so ocenjeni na 587 milijonov evrov. Sledi ji Real Madrid (571 milijonov evrov).

Obema španskima velikanoma sledi Bayern, katerega moštvo je vredno 483 milijonov evrov, nato pa sta po vrsti še Chelsea (475 milijonov evrov) in Manchester City (469). "Najcenejšo" ekipo ima češka Viktoria Plzen, ki je ocenjena na 20 milijonov evrov.

Najdražja nogometaša v tekmovanju med posamezniki sta glavna zvezdnika Barçe in Reala; prvi zvezdnik katalonskega kluba Lionel Messi je ocenjen na 120 milijonov evrov, pri Realu pa je Cristiano Ronaldo vreden 100 milijonov.

Liga prvakov, skupinski del, 1. kolo:

Skupina A

Manchester United : Bayer Leverkusen 4:2 (1:0)
Rooney (22, 70), Van Persie (59), Valencia (79); Rolfes (54), Toprak (88)

Real Sociedad : Šahtar Doneck 0:2 (0:0)
Teixeira (65, 87)

Skupina B

Copenhagen : Juventus 1:1 (1:0)
Jørgensen (14); Quagliarella (54)

Galatasaray : Real Madrid 1:6 (0:1)
Isco (33), Benzema (54, 81), Ronaldo (63, 66, 90)

Skupina C

Benfica : Anderlecht 2:0 (2:0)
Đuričić (4), Luisao (30)

Olympiakos : Paris Saint-Germain 1:4 (1:1)
Weiss (25); Cavani (19), Motta (68, 73), Marquinhos (86)

Skupina D

Bayern München : CSKA Moscow 3:0 (2:0)
Alaba (4), Mandžukić (41), Robben (68)

Voktoria Plzen : Manchester City 0:3 (0:0)
Džeko (48), Touré (53), Agüero (58)

Skupina E

Sreda ob 20.45:
Chelsea - Basel
Schalke 04 - Steaua Bucharest

Skupina F

Sreda ob 20.45:
Marseille - Arsenal
Napoli - Borussia Dortmund

Skupina G

Sreda ob 20.45:
Atlético Madrid - Zenit
Austria Wien - Porto

Skupina H

Sreda ob 20.45:
AC Milan - Celtic
Barcelona - Ajax

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.