Šport > Nogomet
51 ogledov

Hazard odločil: v Chelsea za 97 milijonov!

Hazard Drinčić Belgija Črna gora prijateljska tekma Bruselj EPA
Belgijski nogometaš Eden Hazard bo iz francoskega Lilla, kot kaže, prestopil k londonskemu Chelseaju, potem ko je prek Twitterja sporočil, da se seli k "osvajalcu Lige prvakov". To je v letošnji sezoni prvič v zgodovini kluba uspelo prav modrim, vrednost prestopa (skupaj s plačo) pa naj bi znašala velikanskih 97 milijonov evrov.

"Podpisal bom za osvajalca Lige prvakov," je na Twitterju v ponedeljek zvečer zapisal Eden Hazard, eden najbolj iskanih nogometašev na tržišču. Enaindvajsetletni Belgijec, najboljši nogometaš francoske lige v zadnjih dveh sezonah, že nekaj mesecev vztrajno skriva ime kluba, za katerega se bo odločil po koncu igranja za Lille.

Hazard je pred tedni med drugim dejal, da bo "podpisal za klub v modrem", a to ni zožilo njegovih možnih destinacij, saj se je za njegov podpis poleg Chelseaja boril tudi sinje modri Manchester City in Cityjev mestni rival Manchester United.

Hazard spada med najbolj talentirane evropske nogometaše, potem ko je z zgolj 21 leti postal ključni nogometaš Lilla in z njim v lanski sezoni osvojil tudi naslov prvaka. Svojo namero o odhodu v angleško ligo je razkril že na začetku lanskega poletja.

City, United in Chelsea so po poročanju otoških medijev poslali enakovredne ponudbe Hazardu, a je nogometaš sam ponavljal, da bo izbral tisto, ki mu bo zagotavljala igranje v prvi postavi. Hazard si je na stadionu Etihad ogledal tudi eno ligaško tekmo Cityja.

Čech podaljšal, v klubu že trije Belgijci

Chelsea, ki je v ponedeljek za štiri leta podaljšal pogodbo z vratarjem Petrom Čechom, ima že zdaj v klubu tri Belgijce – Kevina De Bruyna, Romeluja Lukakuja in Thibauta Courtoisa. Omenjeni trije bodo naslednjo sezono verjetno odigrali na posoji v drugem klubu.

V svoji sedmi in zadnji sezoni pri Lillu je Hazard sicer zabil 20 golov in klubu pomagal do tretjega mesta, ki v Franciji prinaša igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Na svoji poslovilni tekmi proti Nancyju je zabil hat-trick.

Vseh 20 golov in 15 asistenc Hazarda v pravkar končani sezoni:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.