Šport > Nogomet
39 ogledov

''Hčerka odloča, kje bom delal po letu 2016''

Mourinho Bayern München Real Madrid Liga prvakov polfinale prva tekma pokal Alli EPA
Portugalski strateg Jose Mourinho je pred dnevi oznanil, da bo do leta 2016 ostal na klopi Real Madrida. Za nadaljevanje kariere po izteku pogodbe pa ima Mourinho zanimive načrte. Vse je namreč odvisno od njegove hčerke.

Hčerka Joseja Mourinha bo čez štiri leta začela svojo študijsko pot. Takrat bo Portugalec za svojega naslednjega delodajalca izbral tisto mesto, kjer bo študirala Matilde Mourinho. Devetinštiridesetletnik se nadeja, da bodo tam igrali dober nogomet.

Mourinho je letos z Realom osvojil špansko ligo, nato pa s kraljevim klubom sklenil dogovor za sodelovanje do leta 2016. ''V nogometu dogovor ne pomeni veliko. Lahko podpišete za pet let in izgubite dve tekmi, pa letite ven. Moj dogovor z Realom velja do leta 2016. Upam, da ga bom izpeljal do konca,'' je povedal Portugalec. ''Takrat bo moja hčerka začela študij. In jaz bom izbral delodojalca v mestu, kjer bo študirala in tam nadaljeval kariero. Upam, da bodo tam igrali dober nogomet,'' je dodal. Njegova odločitev ni preveč presenetljiva, glede na to, da je nekoč izjavil: ''Najbolj pomembna je moja družina in to, da sem dober oče.''

Veliko pohvalnih besed je namenil letošnjemu izvrstnemu dosežku Realovih nogometašev v španski ligi, kjer so osvojili sto točk in za devet točk za seboj pustili najbližje tekmece iz Barcelone. ''Takšna razlika v točkah med prvo in drugouvrščeno ekipo je ponavadi značilna za nižje lige. Poglejte angleško, italijansko in francosko ligo. Devet točk je ogromna razlika. Sploh če takšno prednost napravite proti najboljši ekipi na svetu, s katero se nahajate v isti ligi,'' je dosežek Reala v letošnji izvedbi španske lige pohvalil Mourinho, dotaknil pa se je tudi polfinalnega izpada v Ligi prvakov. ''V Ligi prvakov naslova ne osvoji vedno najboljša ekipa. V fazi izpadanja je vse mogoče, odloči lahko že malenkost. Poglejte letošnji finale. Bayern je izvajal 18 kotov, medtem ko Chelsea enega. In iz tega so zabili gol. V ligi je druga zgodba. Tam igraš skoraj 40 tekem in tam zmaguje najboljša ekipa. Lahko v enem kolu igraš slabše, ampak lahko nadoknadiš že na naslednji tekmi.''

Özil je najboljša številka 10 na svetu

Na koncu je v svojem slogu poskrbel še za pikantno izjavo na račun nogometnih igralcev, ki nosijo številko 10. Ta v Realu pripada Mesutu Özilu. ''V klubu ga imajo vsi radi. V njem lahko vidite malo Louisa Fige in Zinedina Zidana. Özil bo krojil prihodnost Real Madrida. On je najboljša številka 10 na svetu,'' je povedal Portugalec. Kot verjetno veste, številko 10 nosi tudi Barcelonin zvezdnik Lionel Messi.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 12:59 26.maj 2012.

    Bog daj da bi mala šla študirat v Afganistan!!!!!!!