Šport > Nogomet
52 ogledov

"Heerenveen je pravi klub zame"

Luka Zahović sc Heerenveen
Luka Zahović je sklenil pogodbo z nizozemskim prvoligašem Heerenveenom. V prvem pogovoru za klubsko stran je že pokazal svojo samozavest.

"Pripravljen sem na nov izziv v svoji karieri," je po prihodu k SC Heerenveenu za klubsko spletno stran zagotovil zdaj že nekdanji član Maribora Luka Zahović.

Zanj se je sicer zanimalo še nekaj evropskih ekip, vendar se je član mlade slovenske reprezentance odločil za nizozemske zelenice. "Denar me ne motivira, najpomembnejši je napredek v moji iri. Mislim, da je Heerenveen pravi klub zame in mi bo pomagal narediti naslednji korak v karieri. Heerenveen je znano ime, v preteklosti je že razvil lepo število izjemnih napadalcev (za klub so npr. igrali Jon Dahl TomassonKlaas-Jan HuntelaarRuud van NistelrooyMarcus Allbäck ... op. p.)," je še dejal 19-letnik.

Odločitev je bila povsem njegova: "Veliko se pogovarjam z očetom, a na koncu je bila to moja odločitev. Gre za mojo prihodnost." S sporazumevanjem nima težav, saj je v mladosti obiskoval mednarodne šole po Evropi in tekoče govori angleško. "Ker je moj oče igral za toliko različnih klubov, smo se veliko selili. Zavedam se, kaj me čaka," pravi ofenzivni nogometaš.

Ta bo moral zdaj presedlati na sistem 4-3-3, ki ga gojijo v nizozemskem klubu: "S tem ne bo težav, lahko igram tudi na krilu. Mislim, da mi Eredivisie ustreza. Tu se igra napadalno, imel bom več prostora za akcije in doseganje golov." Novim soigralcem je mlajši Zahović pripravljen takoj priskočiti na pomoč: "Sem telesno pripravljen. V Sloveniji so bila že odigrani trije krogi prvenstva. Za sabo imam celotne priprave. Seveda bo prilagajanje na novo sredino trajalo nekaj časa, a upam, da se bom prilagodil čim prej."

Športni direktor Hans Vonk je zadovoljen s prihodom mladega Slovenca: "Prihod Luke nam daje dodatne možnosti. Lahko igra kot desetka, a tudi povsem spredaj. Velja za zelo nadarjenega nogometaša, a to ni vse. Za seboj ima redno igranje za Maribor, nastopal pa je tudi v Ligi prvakov, kjer se je tudi že dokazal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.