Šport > Nogomet
11 ogledov

Henry: Angleži na vrh sveta

henry Žurnal24 main
Izkušen francoski reprezentant Thierry Henry, ki si kruh služi v Barceloni, je prepričan, da lahko italijanski selektor Fabio Capello Angleže popelje med najboljša moštva na svetu.

Enaintridesetletni Henry trdi, da ima Anglija na voljo številne vrhunske nogometaše, ki imajo izkušnje z igranjem na najvišji ravni. "Vedno sem govoril, da imate eno od najboljših ekip na svetu," je za britanski tabloid The Sun dejal Henry in utemeljil svojo trditev: "Samo poglejte igralce, kot so John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney in Rio Ferdinand. Vsak teden igrajo močne tekme. S temi igralci lahko sestaviš izjemno moštvo." Francoz, ki je globok pečat pustil v Angliji, kjer je kot za šalo tresel mreže v dresu Arsenala, je nadaljeval: "Gerrard bi bil nosilec igre v vsakem moštvu na svetu. Prav tako Lampard, Rooney, Terry in Ferdinand. Anglija ima šest ali sedem igralcev, ki sodijo med najboljše na svetu."

Zvezdnik francoske izbrane vrste pa ni pozabil na fante, ki prihajajo. Eden od takih je njegov nekdanji soigralec pri topničarjih, Theo Walcott, ki pa bo potreboval še nekaj časa, da dozori v igralca najvišje kakovosti. "Ljudje morajo razumeti, da je Theo še vedno mlad igralec. Star je komaj dvajset let. Nekajkrat je že dokazal, da je kakovosten, da lahko uspešno igra na najvišji ravni. Ampak potrebuje prostor za napredek. Mora odigrati sto tekem, potem bo dozorel," še trdi Henry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.