Šport > Nogomet
2 ogledov

Henry naj bi zaigral

Žurnal24 main
Potem ko je kazalo, da bo Barcelona na sredini povratni tekmi polfinala LP proti Chelseaju igrali brez Francoza Thierryja Henryja, so iz Katalonije sporočili, da bo Francoz vendarle nared.

Enaintridesetletni napadalec Barcelone Thierry Henry je na sobotnem velikem derbiju proti Realu v drugem polčasu staknil poškodbo kolena. Sprva je kazalo, da bo moral izvrstni Francoz izpustiti sredino povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Chelseaju, toda iz tabora Barcelone so to zanikali.

Končna odločitev o nastopu Henryja na Stamford Bridgeu naj bi padla tik pred začetkom srečanja. Njegova poškodba bi bila velik hendikep za moštvo Josepa Guardiole, ki bo v Londonu moralo zadeti, če želi napredovati v veliki finale. Prva tekma se je na Camp Nouu namreč končala z 0:0. Ob tem pa so Katalonci že ostali brez poškodovanega Rafe Marqueza in kaznovanega kapetana Carlesa Puyola.

Francoz je sicer v odlični formi, kar je dokazal tudi na sobotnem velikem derbiju z madridskim Realom. Henry je k zmagi nad Realom (6:2) prispeval dva gola, v drugem polčasu pa je zaradi omenjene poškodbe kolena zapustil igrišče. In za kakšno rešitev se bo na stadionu Stamford Bridge, kjer bo Chelsea pred polnimi tribunami iskal pot v finale, če bo ostal brez Henryja, odločil Guardiola? Po vsej verjetnosti bo Andres Iniesta zaigral na levi strani, kjer se je doslej že izkazal, v sredini pa bo zaigral bodisi Seydou Keita bodisi Sergi Busquets.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.