Šport > Nogomet
25 ogledov

Henry zajokal ob odkritju svojega kipa

Thierry Henry Arsene Wenger Arsenal odkritje kipa kip govor Youtube
Nekdanji napadalec Arsenala in njegov rekordni strelec, Francoz Thierry Henry, je pred stadionom Emirates odkril kip s svojo podobo. Dogodek ga je vidno ganil, saj je komaj dokončal svoj govor. Več v videu. Arsenal v soboto gosti Everton.

"Kar čudno je razmišljati o 125 letih in številnih izjemnih nogometaših, ki so igrali za Arsenal. Moram se zahvaliti vsakemu izmed njih, ker če jih ne bi bilo, potem jaz ne bi klečal tukaj pred stadionom. Posebej bi se zahvalil tudi svojim prijateljem ..." je pred stadionom Emirates na uradnem odkritju svojega kipa, enega izmed treh, ki jih je nogometni klub Arsenal postavil ob praznovanju svoje 125. obletnice obstoja, dejal nekdanji napadalec topničarjev Thierry Henry. Dogodek je rekordnega strelca severnolondonskega kluba vidno ganil: "Oprostite, ampak čustev ne pokažem dostikrat ... Včasih so me novinarji 'ubijali', ker naj ne bi kazal čustev, ampak tukaj so. Zdaj kažem čustva do kluba, ki ga imam rad."

Napadalec New York Red Bulls po koncu sezone v Združenih državah Amerike trenira s svojimi nekdanjimi soigralci, ki bodo v soboto gostili Everton, brez dvoma pa bo na tribunah tudi Henry, še vedno velik privrženec rdeče-belih. "Na začetku, ko sem slišal za to, sem v resnici mislil, da gre za šalo, dokler nisem spoznal, da temu ni tako," je o svoji bronasti podobi pred stadionom še razlagal Henry. "Imel sem srečo, da sem v svoji karieri osvojil veliko reči, ampak to je nad vsem."

Oba Manchestra skušata pozabiti nočno moro

Izpad obeh manchestrskih klubov iz Lige prvakov naj bi klubski blagajni Cityja in Uniteda olajšal za več kot 20 milijonov evrov, a obe moštvi nimata časa za objokovanje in razmišljanje o četrtkovih večerih v Evropski ligi, saj ju na Otoku čaka bitka za naslov. "Gotovo smo dovolj dobri, da se vrnemo," razmišlja branilec Uniteda Rio Ferdinand. "Samo nekaj tednov nazaj so ljudje govorili, da bomo prvaki in da bomo naredili to in ono. To se ne spremeni po eni noči v Evropi. Tukaj imamo veliko igralcev z dragocenimi izkušnjami. To bo zdaj prišlo v igro. Pred tem vikendom nimam nobenih skrbi. Pripravljeni bomo."

United na Old Traffordu že v soboto gosti Wolverhampton Wanderers, medtem ko bo City igral šele v ponedeljek, a to bo ponedeljek, na katerega bo vredno čakati. Citizensi bodo namreč gostovali pri Chelseaju, ki se je skupaj z Arsenalom uspel uvrstiti v osmino finala elitnega tekmovanja. "Ta neuspeh na nas ne bo vplival," se je Cityjevega izpada dotaknil njihov vezist Nigel de Jong. "Zmaga v prvenstvu bo to popravila. Ni nam uspelo v Ligi prvakov, a ne smemo pustiti, da bi nas to zmotilo pri našem glavnem cilju, ki je zmagati v Premier League."

Skrijte pikado in zaprite trgovine s pirotehniko: prihaja nov Balotelli!

Pri Stoke Cityju so na preizkušnjo vzeli brata Maria Balotellija, Enocha, ki je treniral s Stokovo mlado ekipo, med tednom pa debitiral za rezervno moštvo lončarjev pri Burton Albionu. Enoch se je skupaj z Mariem v Italijo preselil iz Gane, kjer so bratski dvojec posvojili, tako kot Mario pa se na igrišču rad postavlja, kar je pokazal že pri remiju z 0:0, kjer je mladi napadalec zdržal do 82. minute, ko je igrišče zapustil zaradi krčev. Brata Balotelli bi bila tretji bratski par v Premier League, kjer že igrata Rafael in Fabo da Silva ter Rio in Anton Ferdinand.

Angleška liga, 15. kolo:

Ob 16.00:
Arsenal – Everton
Bolton Wanderers – Aston Villa
Liverpool – Queens Park Rangers
Manchester United – Wolverhampton Wanderers
Norwich City – Newcastle United
Swansea City – Fulham
West Bromwich Albion – Wigan Athletic

Nedelja ob 14.30:
Sunderland – Blackburn Rovers

Ob 17.00:
Stoke City – Tottenham Hotspur

Ponedeljek ob 21.00:
Chelsea – Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.