Šport > Nogomet
11 ogledov

Hernanes za povratek hvaležen psihologu

hernanes EPA
Brazilski vezist si močno želi uspeti na San Siru, trenerju Robertu Manciniju pa je hvaležen za zaupanje, ki mu ga je izkazal ob težavah s poškodbami

Hernanes je obljubil, da Interja ne bo zapustil, dokler v klubskem centru ne bo visela njegova fotografija s kakšnim pokalom. Brazilski reprezentant je ekipo s San Sira okrepil januarja lani po 20 milijonov evrov vrednem prestopu iz Lazia, toda kot del črno-modrih se je znašel v še eni naporni sezoni, v kateri skušajo varovanci trenerja Roberta Mancinija rešiti uvrstitev v Evropsko ligo.

Inter ima še dve tekmi, da nadoknadi dve točki zaostanka za Sampdorio, ki drži zadnjo evropsko vozovnico, Hernanes pa upa, da bo klubu pomagal do povratka na zmagovite tirnice, potem ko je v Milanu preživel težko obdobje.

"Ne nameravam oditi, dokler tukaj (v trening centru, op. a.) ne visi moja fotografija, na kateri dvigujem pokal," je 29-letnik povedal za La Gazzetto dello Sport.

"Bil sem jezen zaradi svoje forme. Nikoli v življenju se ni zgodilo, da mi kaj ne bi uspelo. Želel sem si biti nogometaš vse odkar sem zapustil svoje domače mesto Recife. In nikoli nisem sprejel ideje neuspeha."

Njegove uvodne težave so bile močno povezane s poškodbami, ki mu niso dovoljevale ponoviti forme, kakršno je redno kazal pri Laziu, toda nekdanji član São Paula je pohvalil Inter, da mu je pomagal skozi naporno obdobje, še posebej pa trenerja Roberta Mancinija.

"Ko sem bil poškodovan in nepripravljen, sem ga mogoče razočaral, toda vesel sem bil, da je bila njegova ideja vedno igranje kakovostnega nogometa," je stratega črno-modrih pohvalil soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića.

"Zame je bila zmaga, da sem si znova priboril njegovo odobravanje. Vedno sem govoril z njim, tudi takrat, ko nisem igral. Moj povratek se je zgodil tudi zahvaljujoč psihologu Sandru Corapiju. Zdaj razumem, da moraš manj razmišljati in se odzivati bolj instinktivno," je še povedal Hernanes.

"Na začetku sem se močno osredotočal na tehniko in nisem prepoznal samega sebe v svojem telesu. Zdelo se je, kot da sem objekt, ki se vozi naprej, kot voziček … Našel sem pravo ravnovesje v prepoznavanju samega sebe."

Inter bo v soboto gostoval pri nekdanjemu trenerju Gianu Pieru Gasperiniju in njegovi Genoi, proti kateri bodo skušali Milančani pozabiti na boleč domači poraz v prejšnjem kolu z Juventusom.

Več na Goal.com./si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.