Šport > Nogomet
7 ogledov

Herojski Deportivo vzel točki Realu

Daniel Aranzubia – baskovski junak A Coruñe. (Foto: Reuters)
1/23
Žurnal24 main
Barcelona je brez veliko standardnih nogometašev slavila na gostovanju pri Mallorci z goli Lionela Messija, Davida Ville in Pedra Rodrigueza (3:0). Deportivo čudežno do točke proti Real Madridu (0:0).
Galerija z Mallorce in La Coruñe je TUKAJ!

Bliskovito hitro je minilo točkovno približanje Real Madrida, ki mu je Barcelona na vrhu lestvice spet pobegnila na sedem točk. Madridčani so pred začetkom tekme z Deportivom vedeli za rezultat z Mallorce, slednji pa nanje, kot kaže, ni preveč dobro deloval. Multimilijonski napad s Cristianom Ronaldom, Karimom Benzemajem in Kakájem se je skozi celotno tekmo mučil proti neprebojni obrambi domačih, ki ji je poveljeval fantastični vratar Daniel Aranzubia. Ronaldo in Emmanuel Adebayor sta v drugem polčasu stresla tudi okvir njegovega gola, toda z nekaj čudežnimi obrambami in zajetnim ščepcem sreče so se severnjaki na koncu veselili velike točke.

Spored sestavljajo ljudje, ki vedo, kaj počnejo. Delajo, kar hočejo, in to se bo nadaljevalo.
José Mourinho

Trener Madridčanov José Mourinho je svoj srd s sodnikov tokrat za čuda preusmeril na vodje tekmovanja, saj naj njegovi varovanci ne bi imeli dovolj časa za počitek po torkovi tekmi Lige prvakov proti Lyonu (1:1): "Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi igrali v nedeljo, toda bilo bi bolj pošteno," je dejal Portugalec. "Lahko bi namenili dodaten dan počitka tistim, ki so bili najbolj utrujeni, lahko bi trenirali še en dan več. Spored sestavljajo ljudje, ki vedo, kaj počnejo. Delajo, kar hočejo, in to se bo nadaljevalo." Toda tokrat je Mourinho ostal tudi brez podpore navijačev, saj jih v spletni anketi madridskega časnika As kar 68 odstotkov meni, da Portugalec nima razlogov za pritoževanje.

Debi mladega Montoye
V zaključku tekme je za člansko ekipo Barcelone prvič zaigral še ne 20 let stari desni bočni branilec Martín Montoya. Produkt mladinske šole je tako odigral prve minute za člansko ekipo, sicer pa je član B-ekipe.

Barcelona do zmage brez "štirih velikih"
Brez štirih stebrov moštva, vratarja Victorja Valdésa, branilcev Carlesa Puyola in Daniela Alvesa ter vezista Xavija Hernándeza, je Barcelona preživela težak prvi polčas pri Mallorci in na koncu zlahka slavila. Strateg otočanov in nekdanji nogometaš Barcelone Michael Laudrup, ki proti Blaugrani kot trener še ni izgubil, je tokrat ostal brez idej, potem ko je Lionel Messi v prvem polčasu zadel za vodstvo katalonskih sosedov. Našel ga je Xavijeva "menjava za eno noč" Seydou Keita.

Prav vezistu iz Malija je trener Josep Guardiola po tekmi namenil največ lepih besed: "Za tistega, ki ne igra veliko, je tekma še bolj pomembna, seveda, toda mora se zavedati, da je tukaj," je povedal Guardiola. "Poskušam jim dopovedati, da moraš trdo trenirati, priložnosti za igro pa bodo vedno prišle. Danes sta nam zmago prinesla Keita in Andrés (Iniesta)," je še dodal strateg iz Santpedorja.

Kmalu po začetku drugega polčasa je bilo na Mallorci že 2:0, ko je David Villa pobegnil celotni obrambi po lepi podaji Sergia Busquetsa, obšel vratarja na kakšnih 18 metrih (!) izven njegovih vrat in mirno zabil v prazno mrežo. Vsakršne upe po povratku otočanov je s pravim evrogolom končal Pedro Rodriguez, ki je zadel s pravo raketo z roba kazenskega prostora.

Atletico Madrid in Sevilla sta zamudila priložnost, da bi se vrnila v igro za nastopanje v Ligi prvakov ali Evropski ligi v naslednji sezoni. Na prvi tekmi tega kola v Primeri sta namreč igrala 2:2 in tako ostajata na šestem oziroma sedmem mestu prvenstvene lestvice. Na Calderonu je Sevilla dvakrat vodila, a se je Atletico vselej vrnil (Jose Antonio Reyes je v 77. minuti zadel za 2:2), a zgolj remi še ne rešuje trenerja Quiqeja Floresa, ki je pod vse hujšim pritiskom.

Lestvica:
1. Barcelona 68 točk
2. Real Madrid 61
3. Valencia 51
4. Villarreal 47
5. Espanyol 40
...
18. Zaragoza 24
19. Malaga 23
20. Almería 21

Španska liga, 25. kolo: 

Sporting Gijón : Zaragoza 0:0 

Atlético Madrid : Sevilla 2:2 (0:1)
Ujfalusi (52), Reyes (77); Negredo (42), Rakitić (66) 

Espanyol : Real Sociedad 4:1 (1:1)
Estrada (42/ag), Garcia (54), Callejon (81), Marquez (90); Estrada (44) 

Mallorca : Barcelona 0:3 (0:1)
Messi (38), Villa (57), Pedro (66)

Deportivo La Coruña : Real Madrid 0:0

Hércules : Getafe 0:0 

Levante : Osasuna 2:1 (1:1)
Ballesteros (44), Caicedo (51); Pandiani (41)

Racing Santander : Villarreal  2:2 (1:0)
Nahuelpan (3), Santos (68); Ruben (66), Nilmar (90)

Athletic Bilbao : Valencia 1:2 (1:0)
Llorente (14); Mata (71), Jonas (81)

Malaga : Almeria 3:1 (0:1)
Maresca (53), Rondon (79), Lopez (90); Feghouli (9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.