Šport > Nogomet
2 ogledov

Hertha zbežala za štiri

Andrej Voronin je s hat-trickom Hertho odlepil od zasledovalcev. Žurnal24 main
Nov remi Hoffenheima in poraz Hamburga sta šla na roko berlinski Herthi, ki z zmago nad Prašnikarjevim Cottbusom zdaj vodi za štiri točke pred münchenskim Bayernom.
 

Bundesliga, 23. kolo

Schalke : Köln 1:0
Bayern (M) : Hannover 5:1
Borussia (M) : Hamburger SV 4:1
Energie Cottbus : Hertha 1:3
Hoffenheim : Werder 0:0
Stuttgart : Borussia (D) 2:1
Wolfsburg : Karlsruhe 1:0
Arminia : Eintracht 0:0
Bayer (L) : Bochum 1:1

Vodilna Hertha je na gostovanju v Cottbusu nadaljevala svoj beg na vrhu nemške Bundeslige (3:1). S klasičnim hat-trickom jim je novo zmago prinesel Ukrajinec Andrej Voronin, za katerega so bili to osmi, deveti in deseti gol v letošnjem prvenstvu. Stara dama je tako vedno bližje tretjemu bundesligaškemu "krožniku", ki so ga do sedaj osvojili dvakrat - leta 1930 in 31. Berlinčanom so šli na roko tudi ostali rezultati najbližjih zasledovalcev - Hamburg je v gosteh pri zadnjeuvrščeni Borrussiji iz Mönchengladbacha presenetljivo in predvsem visoko klonil (4:1) in padel na peto mesto. Hoffenheim brez poškodovanega golgeterja Vedada Ibiševića nikakor ne more do zmage. Tokrat so brez nje ostali že petič zapored in doma z Werderjem remizirali z 0:0.Največ je tako pridobil Bayern, ki se je doma znesel nad Hannovrom (5:1). Pet različnih bavarskih strelcev (po vrsti so to bili Daniel van Buyten, Miroslav Klose, Hamit Altintop, Lukas Podolski in Martin Demichelis) je poskrbelo za začasen mir v hiši in drugo mesto, štiri točke za Hertho.

V uvodni tekmi kola sta se v petek zvečer na AufSchalke Areni pomerila Schalke in Köln, pri katerem se je kapetan Milivoje Novaković po lažji poškodbi, ki jo je staknil v prejšnjem kolu, vrnil v moštvo. Igral je tudi Mišo Brečko. Domačini so v letošnji sezoni oddaljeni od boja za naslov prvaka, vse bolj nestrpni navijači pa zahtevajo uvrstitev v Evropo v naslednji sezoni. Športni direktor Andreas Müller in trener Fred Rutten sta še bolj na udaru, potem ko so modri med tednom izpadli še iz pokalnega tekmovanja. Njihov krvnik je bil drugoligaš Mainz. Trener "kozličkov" Christopher Daum se je zavedal, da so bili domači pod pritiskom, zato se svojim moštvom v Gelsenkirchen ni odšel branit. Edini zadetek na tekmi je za zmago domačih v 28. minuti dosegel Jones.

Bundesliga, 23. kolo:

Schalke : Köln 1:0 (1:0)
Jones (28)
Novakovič in Brečko (Köln) sta igrala vseh 90 minut.

Bayern (M) : Hannover 5:1 (3:1)
Van Buyten (20), Klose (25), H. Altintop (34), Podolski (73), Demichelis (89); Štajner (15)

Borussia (M) : Hamburger SV 4:1 (2:1)
Friend (24), Levels (42), Brouwers (54), Marin (65/11-m); Petrić (29)

Energie Cottbus : Hertha 1:3 (1:2)
Atan (21); Voronin (34, 45, 88)

Hoffenheim : Werder 0:0

Stuttgart : Borussia (D) 2:1 (1:0)
Elson (10), Gomez (62); Valdez (52)

Wolfsburg : Karlsruhe 1:0 (1:0)
Džeko (38)

Arminia : Eintracht 0:0

Bayer (L) : Bochum 1:1 (0:1)
Helmes (66/11-m); Dabrowski (32)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.