Šport > Nogomet
17 ogledov

Hervis: Triglav presenetil Koprčane

Maribor Olimpija Ljubljana derbi Ljudski vrt Rajko Rep Enes Rujovic Žurnal24 main
Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi pokala Hervis premagala Domžale z 2:0, Maribor pa je v Lendavi iztržil zgolj remi (1:1). Zmage sta se veselila tudi Triglav in Interblock.

Predzadnjeuvrščenemu moštvu Prve lige sta na prvi četrtfinalni tekmi pokala proti Domžalam zmago pristreljala Enes Rujović, ki je mrežo domačih načel v 51. minuti, in Peter Stojanovič, ki je s strelom z razdalje tik pred koncem tekme presenetil domžalskega vratarja. Olimpija si je tako pred povratno tekmo priigrala kar zajetno prednost.

Triglavani presenetili Koper, remi Maribora
Lanskoletni državni prvaki nogometaši Kopra še vedno niso našli poti iz krize. Tokrat je nov žebelj v krsto Primorcev zabil Triglav, ki bo tako povratno tekmo, ki bo 3. novembra, pričakal z golom prednosti pred kanarčki. Edini gol na dvoboju je dosegel Dejan Brugar, ki je v 31. minuti z 11 metrov premagal koprskega vratarja. Za popoln primorski polom pa so poskrbeli še nogometaši Interblocka, ki so na domačem terenu zabeležili visoko zmago nad Hitom Gorico (4:2). Novogoričanom nista pomagala niti dva zadetka Etiena Velikonje.

Maribor in Nafta sta se razšla z remijem 1:1. V Lendavi je domačim uspelo povesti v 56. minuti, ko je zadel Pavel. Hitro je na strani Maribora odgovor našel Dalibor Volaš, ki je slabih deset minut kasneje postavil končni izid dvoboja.

Pokal Hervis, četrtfinale, prve tekme:
Triglav : Koper 1:0 (1:0)
Burgar (31/11-m)

Interblock : HiT Gorica 4:2 (1:1)
Majcen (35), Valenčič (79, 83), Podlogar (86); Velikonja (13/11-m, 60)

Domžale : Olimpija 0:2 (0:0)
Rujovič (51), Stojanovič (91)

Nafta : Maribor 1:1 (0:0)
Pavel (56); Volaš (65)

Povratne tekme bodo odigrane 27. oktobra, tekma Koper – Triglav pa 3. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.