Šport > Nogomet
17 ogledov

Heynckes ne gre v pokoj, le na počitnice!

Heynckes Bayern München novinarska konferenca Hoeness Rummenigge
1/5
Reuters
Jupp Heynckes je na težko pričakovani novinarski konferenci v Münchnu oznanil, da odhaja na počitnice, a ni potrdil svoje upokojitve. Mediji so špekulirali, da bi se lahko po briljantni sezoni pri Bayernu, s katerim je osvojil prvo trojno krono v zgodovini nemškega nogometa, Heynckes vrnil v svoj bivši klub Real Madrid.

"Zadnji dve leti sta bili zelo intenzivni. Živel sem le za nogomet in privatno življenje je bilo precej kratko. Lansko leto nisem imel niti enega prostega dne. V zadnjih tednih sem spoznal, da sem prišel v leta, ko se lahko napetost jasno čuti. Ženi sem že lani rekel, da si želim izpolniti pogodbo do leta 2013 in nato oditi. 1. julija ne bom prevzel nobenega kluba, čeprav sem imel ponudbe bogatih. Ampak denar ni pomemben," je v Münchnu povedal Jupp Heynckes.

68-letni trener Bayerna, ki ga bo po neponovljivi sezoni, v kateri je z Bavarci osvojil prvo trojno krono v zgodovini nemškega nogometa, zamenjal nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola, tako ni potrdil svoje upokojitve, je pa na solzni novinarski konferenci dejal, da si bo vzel nekaj časa zase.

"Še vedno sem pod vtisom vseh dogodkov," je ob izvršnem direktorju kluba Karlu-Heinzu Rummeniggeju in predsedniku Uliju Hoenessu pod napisom "Hvala, Jupp" dejal ganjeni Heynckes. "Zadnji dve leti sta bili izjemni. Letos sem prišel do svojega limita. Spoznal sem, da se z leti težje regeneriram. Osebno nisem pristaš končnih odločitev. Imam 68 let in izven trenerskega poklica je še nekaj življenja. Želim si uživati."

Realu ostal le še Ancelotti

Heynckes je v Bayern prišel po odhodu Louisa van Gaala in "FC Hollywood" popeljal v dva zaporedna finala Lige prvakov. Prvega je v srce parajočih okoliščinah lani izgubil na domačem stadionu proti Chelseaju, 25. maja letos pa je bil na Wembleyju srečnejši od starih rivalov Borussie Dortmund.

"Treniranje Bayerna zahteva veliko vzdržljivosti, moči in energije," je še dodal Heynckes, leta 1972 kot igralec evropski prvak z Nemčijo, ki se je z odhodom na počitnice izločil iz bitke za novega trenerja Real Madrida, s katerim so ga v zadnjih dneh trmasto povezovali španski mediji.

Nekdaj izvrstni napadalec Borussie Mönchengladbacha in Hannoverja 96 je kraljevemu klubu pred 15 leti prinesel sedmi naslov v Ligi prvakov, beli balet pa bo moral zdaj očitno še močneje pritisniti za prihod Carla Ancelottija iz Paris Saint-Germaina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.