Šport > Nogomet
28 ogledov

Heynckes ne načrtuje povratka: "Primerno slovo"

Heynckes Bayern München novinarska konferenca EPA
Jupp Heynckes je kljub še vedno ne povsem definitivni upokojitvi v pogovoru za Der Spiegel zatrdil, da ne razmišlja o povratku ob zelenice. Heynckes je pred slovesom od Bayerna bavarskega velikana zapustil z zmago v kar treh tekmovanjih, zgodovinsko trojno krono, ki je v Nemčiji ni uspelo osvojiti še nikomur.

"Nekaj imam proti 'nikoli več'. Ampak lahko zagotovim: nimam načrta, da se vrnem kot trener. Imel sem primerno slovo," je v intervjuju za Der Spiegel dejal Jupp Heynckes, ki tudi ob uradnem slovesu od Bayerna ni uporabil besed "nikoli več" in morda pustil vsaj kanček možnosti, da po zgodovinski trojni kroni na Bavarskem nekoč spet sede na klop. 

Morda Real Madrida, ki si ga je odkrito želel kot naslednika Joséja Mourinha, a je Heynckes na poslovilni novinarski konferenci v Münchnu nato napovedal odhod na počitnice.

"Tudi (Arjen) Robben in (Franck) Ribéry sta prevzela obrambne naloge," se je neverjetne sezone na Allianz Areni in enega ključev uspeha spomnil Heynckes, ki ga bo po zmagi v 1. Bundesligi, nemškem pokalu in Ligi prvakov nadomestil nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola. Nemški trener je v München pripeljal tudi izvrstnega španskega vezista Javija Martíneza.

Podedoval bo perfektno delujočo ekipo

"Res je, da od začetka ni igral preveč dobro. Ampak čez čas so do mene prišli igralci kot (Manuel) Neuer, (Philipp) Lahm in (Bastian) Schwensteiger, ki so mi rekli: 'Zadel si v polno!'" je nadaljeval Heynckes.

Nekdanji član Borussie Mönchengladbacha in nemški reprezentant je o svojem nasledniku Guardioli povedal, da Bayern zdaj čaka "generacijska sprememba", ki pa je po njegovem mnenju pravilna izbira.

"Guardiola je 26 let mlajši od mene. Je uspešen in zaželjen trener. Bayern ga mora zadržati," je še dodal Heynckes, ki je Guardioli po svojih besedah zapustil moštvo, ki deluje "perfektno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.