Šport > Nogomet
14 ogledov

Heynckes: "Ne potrebujem nasvetov Pepa"

Heynckes Juventus Bayern Liga prvakov četrtfinale EPA
Bayernov trener Jupp Heynckes je po žrebu polfinala Lige prvakov, ki je Bavarcem namenil prvo favoritinjo Barcelono, dejal, da ne potrebuje nasvetov svojega naslednika Josepa Guardiole. Nekdanji trener katalonskega velikana bo Bayern prevzel po koncu sezone. Za koga bo navijal?

"Barço sem z Athleticom dvakrat premagal na Camp Nouu, drugič pa tudi Cruyffov Dream Team. Veseli me, da bomo imeli dve fantastični tekmi," je po žrebu dejal samozavestni Jupp Heynckes.

Številni predstavniki Bayerna so morali po petkovem žrebu v Nyonu odgovarjati na vprašanja o Josepu Guardioli, potem ko je že od začetka novega leta jasno, da bo prav nekdanji trener Barcelone po koncu sezone na klopi Bavarcev zamenjal Heynckesa.

"Da bi poklical Guardiolo? Lepo vas prosim, spoštujte moje delo. Pred tekmo se nikoli nisem posvetoval z nobenim trenerjem. Ne potrebujem nikogar," je bil nekaj ur po žrebu jasen Heynckes. "Danes sem rekel ženi, da čutim, da bomo stoodstotno dobili Barço. To je par dveh gigantov. Barça je dominirala evropskemu nogometu in fascinirala s svojo kreativno igro. To je še dodatna motivacija, ampak tudi Bayerna si ni želel nihče."

"Makini" izbranega nogometa

Heynckes je v Španiji preživel skupno sedem sezon, eno pri Real Madridu (1997-98) dve pri Tenerifih (1995-97) in štiri pri Athleticu Bilbau (1992-94 in 2001-03). Kot je po žrebu zatrdil tudi član upravnega odbora Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, Heynckes velja za najboljšega poznavalca španskega nogometa v Nemčiji in bližnji okolici.

"Ni pomembno, da prvo tekmo igramo doma. Prav nič ni pomembno. Morda bo to le dober uvod, saj bo tudi ambient na Camp Nouu unikaten," je še povedal Heynckes. "Messi? Ne vem, kako bomo igrali. Če bo igral ali ne bo. Dobro poznamo španski nogomet, zelo dobro pa tudi Barcelono. To je Barça, ne le Messi, je tudi Xavi (Hernández), (Andrés) Iniesta, (Sergio) Busquets, (David) Villa, Cesc (Fabregas) … To bo izjemen par. To sta 'makini' izbranega nogometa. V prvi tretjini prvenstva so bili fantastični, boljši kot lansko sezono. Zdaj so spet na nivoju."

Gómez in Pizarro lahko nadomestita Maria

Kazen hrvaškemu napadalcu Mariu Mandžukiću, ki zaradi rumenega kartona na povratni tekmi četrtfinala proti Juventusu ne bo smel igrati na prvi tekmi v Münchnu, je po Heynckesovem mnenju "velika izguba", a izkušeni trener je dodal: "Spomnimo se le, kaj je lani (v polfinalu, op. a.) proti Madridu storil Mario Gómez. Imamo pa tudi (Claudia) Pizarra."

Poškodovanega branilca Barcelone Carlesa Puyola je Heynckes še označil za "institucijo Barçe", ki nosi ekipo in navijače, da pa je tudi njegova odsotnost velik minus za njihove nasprotnike. Glede drugega polfinalnega para, kjer se bosta pomerila Borussia Dortmund in Real, je Heynckes dejal, da imata obe ekipi enake možnosti za napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.